Pologi::Inovativna motivacija zaposlenih/študentov

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Inovativna motivacija zaposlenih/študentov

Avtor Anchy
 
Datum
7. november 2014
Tip
Ideja
Ponujam

Zaposlene/študente bi se lahko motiviralo s popusti pri koriščenju hotelskih storitev oz. brezplačnim vstopom na bazen in v savno enkrat na mesec. Vsak mesec bi se lahko izbralo ''naj zaposlenega'', ki bi dobil majhno denarno nagrado in ostala darilca. Za večjo medosebno povezanost zaposlenih bi se lahko organiziralo zanimive mesečne izlete (za študente je vedno aktualen Gardaland) ali pa celo team building-e, kjer bi zaposleni sodelovali med seboj in pa tudi z vodstvom.

Za večjo naklonjenost posameznih zaposlenih bi se lahko organiziralo krajša praznovanja njihovih rojstnih dni, ob praznikih, kot sta npr. pust in noč čarovnic, bi se lahko uvedlo kostume (oz. dodatke), s čimer bi popestrili vsakdan. 

Dobra motivacija predvsem za tiste bolj resne študente je tudi nudenje dodatnega izobraževanja, možnost napredovanja in možnost redne zaposlitve. Dobro je delati v podjetju, kjer veš, da je vodstvu mar zate in za tvoje izobraževanje, in ti zato omogočijo biti boljši.  Možnost napredovanja in možnost redne zaposlitve pa sta v današnjih časih dva izmed največjih motivacijskih dejavnikov. 

Lahko bi se organiziralo sestanke, na katerih bi vsak od zaposlenih povedal svoje mnenje oz. s čim je zadovoljen in s čim ni, če ima probleme z drugimi zaposlenimi... Na ta način bi se enostavno rešilo probleme, še preden postanejo preveliki in začnejo vplivati na kvaliteto dela zaposlenih. Obenem pa bi se vsi zaposleni počutili veliko bolj sprejete, saj bi jim dali možnost, da spregovorijo in bi njihovo mnenje tudi upoštevali. 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Anchy.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...