Natečaji::Izziv 15: Turistična crowdfunding platforma

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Izziv 15: Turistična crowdfunding platforma

Avtor t-lab
2. oktober 2014
Energija
Ponujam

ORGANIZACIJA
Smo partner inovativne spletne platforme, ki povezuje popotnike in inovativne turistične ponudnike z vsega sveta. Platforma popotnikom omogoča, da finančno podprejo lokalni turizem tako, da določenemu ponudniku pomagajo uresničiti in razviti konkretne zamisli in inovacije. V zameno za podporo ponudnik popotnikom nudi privlačne turistične storitve in druženje z lokalno noto. Predstavljena platforma na ta način sledi že uveljavljenim digitalnim modelom množičnega financiranja (crowdfunding), hkrati pa je edina, ki je namenjena izključno turizmu. Uporabniška izkušnja popotnika je takšna, da na spletni strani platforme najprej izbere želeno destinacijo. V drugem koraku med projekti, ki s svojimi nagradami in predstavitvijo konkurirajo za njegovo naklonjenost in finančna sredstva, izbere najbolj zanimivega. Na destinaciji se popotnik in ponudnik še osebno spoznata, kar obema omogoča pristnejši stik, saj sta prvi kontakt navezala že preko platforme. Uporabniška izkušnja turističnega ponudnika je takšna, da na platformi objavi svojo zamisel za novo turistično storitev ali za inovativno nadgradnjo obstoječe turistične ponudbe. S pomočjo geo označevanja določi svojo lokacijo, privlačno predstavi svojo zgodbo in objavi popotniku zanimive nagrade. Na ta način rešujemo problem butičnih in manjših turističnih ponudnikov, ki svojih idej ne morejo ali ne znajo uresničiti s pomočjo tradicionalnih orodij (tako finančnih kot marketinških).

IZZIV
- Kako v najkrajšem času pridobiti čim več zanimivih in inovativnih turističnih ponudnikov iz Slovenije, Hrvaške in Francije (naši trije ključni trgi)? Kako pristopiti do njih – prek množičnih medijev, aktivnosti direktnega marketinga ali prek različnih deležnikov (nacionalnih turističnih organizacij, gospodarsko interesnih združenj, turističnih agencij, drugih)?
- Kako v najkrajšem času pridobiti zainteresirane uporabnike? Ciljamo predvsem na anglo-saksonske trge, kjer so jim tovrstne spletne platforme že dobro poznane. Kakšno komunikacijsko-trženjsko strategijo uporabiti v odnosu do teh spletnih uporabnikov in popotnikov? Kako in kje jih nagovoriti?
- Kako na območju Slovenije in Hrvaške pridobiti zaupanje v spletno platformo množičnega financiranja s strani ponudnikov in nosilcev projektov, sčasoma pa tudi s strani uporabnikov? Tovrstne platforme so namreč masovno uveljavljene le na anglo-saksonskih trgih.
- Bi nam pri nadaljnjem razvojupredlagali kakšne specifične B2B (business to business) povezave in partnerstva. Na katerem področju in zakaj?

ISKANJE KADRA
Če si kdo želi pridobiti izkušenj, se lahko pridruži kot praktikant.

Reševalci izzivov lahko pišejo na mitja.petelin@fts.upr.si in dejan.krizaj@fts.upr.si ter prosijo za dodatne informacije. V primeru težav pri oddaji rešitev pišite na tourism.lab.slo@gmail.com.

 

obdobje trajanja natečaja
Ni na voljo.
obdobje ocenjevanja
Vedno vidno.
Oznake
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab.
Natečajni pologi
  • Turistična crowdfunding platforma - TOURaisingi
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...