Pologi::Turistično vodenje, dostopno vsem

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Turistično vodenje, dostopno vsem

Avtor t-lab2
Datum
12. februar 2013
Tip
Novica

Živimo v demokratični družbi in tudi turizem mora biti dostopen vsem. Tega se pri Zavodu in turistični agenciji Premiki, s katerim smo že izvedli skupni izziv (spomladi leta 2011), dobro zavedajo. Zato se borijo za dostopnost turizma manj privilegiranim družbenim skupinam, kot so starejši in invalidi. Njihov cilj je ustvariti mrežo namestitvenih in ostalih turističnih ponudnikov, ki so invalidom prijazni in jim za to tudi podeljujejo certifikat. 

Ob letošnjem Svetovnem dnevu turističnih vodnikov, 21.2., so se Premiki v sodelovanju z Združenjem turističnih vodnikov Slovenije odločili izvesti brezplačno vodenje po Ljubljani. Seveda bo to vodenje, ki ga bodo izvedli licencirani vodniki, dostopno vsem ljudem z posebnimi potrebami. Začeli bodo na Kongresnem trgu in se podali proti staremu mestnemu jedru Ljubljane, kjer ne bo manjkalo zanimivih ogledov, pa tudi legend in zgodb ne.

Poleg dostopnosti je ena od njihovih glavnih vrednot tudi družbena odgovornost. Tako zavod deluje po principu socialnega podjetništva, ki si prizadeva za trajnostni način turističnega poslovanja. So eni prvih, ki so se lotili takšnega poslovanja v slovenskem turizmu in predstavljajo napredek družbene evolucije.

Turizem pogosto pozablja na na kakršen koli način omejene turiste, ki si tudi radi ogledujejo svet in se navdušujejo nad njegovimi lepotami. Invalidom prijazna komponenta le počasi pronica v zavest slovenskih ponudnikov. Izven gradnje infrastrukture, kjer to zahtevajo določena pravila, seveda. Zavedati se moramo, da z ivalidom prijazno ponudbo ne bomo zgolj dobili nekega novega segmenta turistov, ampak bomo povedali marsikaj o sebi in svojem poslovanju. In turisti znajo ceniti pomoč. Tudi če ni namenjena njim direktno. 

Fotografija: John Bevan, www.sxc.hu

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...