Pologi::Se bodo križarjenja z morja preselila še na nebo?

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Se bodo križarjenja z morja preselila še na nebo?

Avtor t-lab2
Datum
15. januar 2013
Tip
Novica
Podjetje Aeros je končalo 25-letno načrtovanje, gradnjo in testiranje svojega novega koncepta letenja pod blagovno znamko Aeroscraft. Gre za revolucionarno zračno plovilo, ki spominja na cepelin, vendar je še veliko večje in nekoliko drugačnih oblik.

V podjetju napovedujejo, da bo aeroscraft spremenil način zračne plovbe, kot ga poznamo danes. Ali pa vsaj prinesel nov način transporta velikih količin tovora oz. velikega števila ljudi, kar je seveda zelo zanimivo tudi za turizem. Napovedujejo namreč, da bodo sedanji testni model še povečali in tako bodo nastale prave zračne križarke, kot jih poznamo iz znanstveno-fantastičnih filmov. Tako bomo lahko na aeroscraftih pluli na podoben način kot na morju. Predstavljajmo si na primer prijetno potovanje iz Maribora do Portoroža, s prelepim razgledom na vinske gorice in s preletom čez Julijske alpe. Kaj pa pravite na prelet doline Soče? In vse to v svoji sobici, visoko na nebu.

Več o projektu si lahko preberete na njihovi uradni spletni strani, kjer so objavljeni tudi video posnetki načrtov, plovila in njegovih prvih premikov. O plovilu že pišejo tudi različni blogi in časopisi.

Križarjenja se bodo kot kaže torej prej ali slej preselila iz morja tudi na nebo.

Fotografija: Thomas Pate, www.sxc.hu
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...