Pologi::Nove pridobitve v slovenskem turizmu

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Nove pridobitve v slovenskem turizmu

Avtor t-lab2
Datum
27. december 2016
Tip
Novica

Konec leta končujemo s pozitivnimi novicami. Čeprav smo na Dnevih slovenskega turizma slišali, da so investicije v slovenskem turizmu relativno redke in predvsem nizke, pa lahko ob izteku leta poročamo o več uspešno realiziranih investicijskih projektih, novem HIT-ovem hotelu Mond na Šentilju, novih termah v Cerknem in portoroškem Sea Spa.

V družbi Hit so odprli nov, energetsko učinkovit in sodobno zasnovan hotel Mond v sklopu istoimenskega igralniško-zabaviščnega centra v Šentilju. Gre za največji HIT-ov investicijski projekt zadnjih let, izvedli pa so ga povsem brez pomoči države. Skupna vrednost investicije znaša 4,8 mio evrov. Nov hotel, ki vsebinsko zaokroža in povezuje ponudbo na destinaciji Štajerska, predstavlja protiutež in hkrati omogoča še tesnejše sodelovanje in kroženje gostov znotraj in med posameznimi Hitovimi destinacijami. Tržne aktivnosti centra Mond bodo odslej še aktivneje usmerjene na nove, bolj oddaljene trge, na goste z višjo kupno močjo, prav tako pa pričakujejo večje učinke iz naslova tranzita. Rdeča nit hotela so vinske zgodbe, ki jih na stičišču prepoznavnih vinskih poti slovenske in avstrijske Štajerske ne manjka.

V Cerknem pa so se lotili prenove 40 let starega bazena in pridobili nov kompleks, ki ga oglašujejo kot najzahodnejše slovenske terme. Termalno vodo črpajo iz globine 1.900 metrov. V okviru novih term so gostom na voljo plavalni bazen za aktivne goste, manjši otroški bazen, prostor za sproščanje in uživanje termalne vode. V termalnem parku bo tudi svet savn, solna soba, soba za masaže in fitnes studio. Vrednost investicije je znašala 1,1 mio evrov, tudi v tem primeru pa bo investicijo pokril lastnik sam. Kmalu naj bi sledila še prenova hotela, ki bo potekala v več fazah.

V Portorožu pa še naprej v infrastrukturo vlagajo Hoteli LifeClass. V prvem delu leta so prenovili hotel Slovenija, kar jih je stalo 9 mio evrov, in hotel Riviera, prav pred iztekom starega leta pa so odprli še prenovljeni bazenski kompleks z ogrevano morsko vodo. V celoti so prenovili keramiko, lokal, dodali nekaj savn in prostore za solne in fango obloge ter novost povezali z vsemi hoteli naselja. Investicija je bila vredna slaba 2 milijona evrov. V letu 2017 napovedujejo še prenovo hotela Mirna.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...