Pologi::Vse več dela za robote v turistični industriji

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Vse več dela za robote v turistični industriji

Avtor t-lab2
Datum
20. december 2016
Tip
Novica

Letališče v Glasgowu se je odločilo, da bo potnikom čim bolj olajšalo čakanje in jim popestrilo čas, ki ga morajo preživeti na letališču. V ta namen so aktivirali GLAdys, robota, katerega naloga bo zabavanje potnikov. Dokler se potniki nanjo ne navadijo, bo GLAdys zgolj pela in plesala in s tem potnikom krajšala čas, trenutno ima na repertoarju nekaj največjih božičnih hitov in tri božične pravljice za najmlajše, piše MMC.

Potniki so nad novo pridobitvijo letališča, ki je ime dobila prav po njem, navdušeni, a nekatere moti, da GLAdys nima škotskega, pač pa ameriški naglas. Mark Johnston, vodja operative na letališču, pojasnjuje, da gre za precej novo tehnologijo, katere možnosti so zaenkrat omejene. Kljub temu napoveduje skorajšnjo rešitev težave. Dodatno bodo sčasoma GLAdsy dodelili zahtevnejše naloge. "Na Japonskem takšne robote uporabljajo že dlje časa in pokazalo se je, da so možnosti uporabe neomejene," je za The Independent še povedal Johnston.

Povzeto po MMC. Slika: Instagram

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...