Pologi::SURS objavil ekonomske račune za turizem

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

SURS objavil ekonomske račune za turizem

Avtor t-lab2
Datum
29. december 2015
Tip
Znanje
Ponujam

Zadnja novica letošnjega leta je vezana na ekonomske račune za turizem, ki jih je objavil SURS. Izračune za leto 2012 so pripravili na podlagi podrobnih podatkovnih virov o turistični potrošnji in ponudbi, nato pa na osnovi razpoložljivih podatkov in indikatorjev ocenili še agregate za leto 2014.

Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije so bili celotni izdatki za turistično potrošnjo v Sloveniji v letu 2012 ocenjeni na 3.449 mio EUR, v letu 2014 pa na 3.515 mio EUR. Od tega so izdatki tujih obiskovalcev za turistično potrošnjo v letu 2012 predstavljali 68 %, v letu 2014 pa 69 %.

Turistična dodana vrednost je v letu 2012 znašala 1.161 mio EUR, leta 2014 pa 1.182 mio EUR, kar v obeh primerih predstavlja 3,7 % celotne dodane vrednosti. Skupna dodana vrednost v gospodarstvu, kot posledica turistične potrošnje, je v letu 2012 znašala 2.261 mio EUR in 2.300 mio EUR v letu 2014.

Več informacij najdete TUKAJ.
 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...