Pologi::Izšla je monografija Spodbujanje ruralnega turizma

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Izšla je monografija Spodbujanje ruralnega turizma

Avtor t-lab2
Datum
7. julij 2015
Tip
Znanje
Ponujam

Monografija Spodbujanje ruralnega turizma/Poticanje ruralnog turizma je nastala v sklopu mednarodnega projekta Spodbujanje podjetništva na podeželju v turizmu Hint-Lab, katerega namen je bil identificirati, spoznati in razumeti ponudnike turističnih storitev na podeželju Slovenije in Hrvaške in jim pomagati pri premagovanju ovir in pridobivanju podjetniških in drugih kompetenc, ki so potrebne za uspešno delovanje na področju ruralnega turizma.

Struktura monografije zajema tri sklope. V prvem so predstavljeni teoretični okvirji, pregled relevantne literature in virov ter nekaj primarnih raziskav, ki se navezujejo na obravnavano tematiko, v drugem so podani izsledki raziskav, ki so bile izpeljane v sklopu omenjenega projekta, v tretjem sklopu pa je podan še pogled iz prakse, ki smiselno dopolnjuje akademski pristop prvih dveh delov.

Metodološko gledano je glede na pristope gradivo relativno heterogeno, vendar pa so prispevki vsebinsko povezani. Medtem ko so v prvem sklopu posamezni prispevki samostojne zaokrožene celote, ima drugi sklop v prvem prispevku predstavljeno metodologijo raziskave, ki je bila podlaga za ostale prispevke v tem sklopu.

Vsebinsko je tematika znanstvene monografije zelo aktualna; še posebej v težkih ekonomskih pogojih, v katerih so pričakovanja in izzivi do podjetnikov še posebej veliki. Turizem omogoča širok spekter podjetniških aktivnosti - od mikropodjetništva, družinskih podjetij, do kompleksnejših poslovnih sistemov. V tekstu, ki je pred vami, je poudarek na problematiki podjetništva v ruralnih področjih v kontekstu njihovega turističnega razvoja in valorizacije teh prostorov. Zaradi posebnosti ruralnih področij, za katere je pogosto značilna depopulacija, ima podjetništvo veliko širši pomen od zgolj ekonomskega. To je lahko vzvod revitalizacije demografsko ogroženih področij v polnem pomenu besede. Vlaganja v razvoj ruralnega turizma dejansko izboljšujejo pogoje življenja lokalnega prebivalstva, kar ima dolgoročno pozitivne učinke na družbo kot celoto.

​E-verzija monografije je na voljo tukaj, medtem ko lahko za tiskano verzijo pišete na naslov hint.lab.eu@gmail.com.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...