Pologi::Nova spletna borza raziskovalnih nalog

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Nova spletna borza raziskovalnih nalog

Avtor t-lab2
Datum
2. december 2014
Tip
Znanje
Ponujam

V okviru čezmejnega projekta Maraton vzpostavljajo spletno aplikacijo On-line borza raziskovalnih nalog, katere namen je povezati podjetja, študente in raziskovalce. Vanjo bodo podjetja vpisovala želene razvojne in raziskovalne teme in naloge, nanje pa se bodo lahko prijavljali študenti in njihovi mentorji.

Projektna ideja Maraton je nastala kot možna rešitev zaznanih ovir pri inoviranju, ustvarjanju večje dodane vrednosti in krepitvi konkurenčnosti podjetij. Pri praktično vseh podjetjih je skupna ugotovitev, da zelo težko pridejo do kakovostnih kadrov. Istočasno se zaradi toge zaposlovalne zakonodaje nekoliko bojijo zaposlovati visoko izobražene tehnične kadre, saj ni drago le njihovo delo temveč tudi usposabljanje. Zato je pomembno, da imajo podjetja možnost izbrati dobre študente in jih preskusiti na konkretnih nalogah.

Projekt Maraton temelji na predpostavki, da je mogoče spodbuditi sodelovanje gospodarstva, raziskovalno-razvojnih institucij in študentov preko vzpostavitve stičišča v obliki enostavne borze razvojnih in raziskovalnih tem in nalog, ki zanimajo podjetja.

V te naloge bi se vključili študenti z motivom, da opravijo študijske obveznosti in navežejo stik s potencialnim delodajalcem. Podjetja pa lahko na takšen način iščejo ustrezen kader ter ga vpeljejo v organizacijske in poslovne procese podjetja še pred zaposlitvijo.

Prav tako bo prek tega spletnega mesta možno sklepati povezave med podjetji in med raziskovalci. Dodatna vrednost projekta je čezmejna izmenjava poslovnih idej in kadrov.

Dvojezična, brezplačna On-line borza raziskovalnih nalog je dosegljiva TUKAJ.

Oznake
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...