Pologi::Z muzejskim vlakom po Bohinjski progi in muzej

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Z muzejskim vlakom po Bohinjski progi in muzej

Avtor t-lab
Datum
6. avgust 2014
Tip
Ideja
Ponujam

Z muzejskim vlakom po Bohinjski progi in obisk muzeja 1. Svetovne vojne v Kobaridu, Kostnica in Napoleonov most. Kosilo vključeno.

PREDVIDENI ODHODI (2014)
24, 31 maj; 07, 14 junij; 13, 20 september
 
1-dnevni izlet
Ob 8:53 bo muzejski vlak odpeljal z Jesenic, mimo Bleda in Bohinja proti postaji Most na Soči ali Kanal, kjer izstopimo. Za ljubitelje vožnje z vlakom bo ta 108 let stara železniška proga prav gotovo nepozabno doživetje. Pogledi na Blejsko jezero, na številne soteske in grape, vožnja skozi predore, med katerimi je najdaljši dolg kar 6327m, vas sigurno ne bo pustil ravnodušne. Na vlaku vas bodo spremljali vodniki in animatorji, ki nam bodo postregli z informacijami o vlaku in progi, po kateri se bomo peljali. V sestavi vlaka je tudi bife vagon, kjer se bomo lahko okrepčali.
 
Na železniški postaji v Mostu na Soči nas bo pričakal avtobus. V spremstvu vodnika se bomo odpeljali v Kobarid, majhno in prijazno mestece ob reki Soči pod mogočnim Krnom (2244 m). Najprej bomo obiskali enega najznamenitejših slovenskih muzejev v Kobaridu, kateri obiskovalcem ponuja najbolj obsežno pripoved o soški fronti, gorskem bojevanju v Julijskih Alpah in 12. soški bitki. 
Po ogledu se podamo še na bližnjo Kostnico, spomenik italijanskim vojakom, padlim v prvi svetovni vojni, pri cerkvi sv. Antona. Sledi kosilo v lokalni restavraciji, nato pa še ogled Napoleonovega mostu pri Kobaridu. 
 
Povratek v Most na Soči, nato pa s parno lepotico nazaj na Bled (18:58) in Jesenice (19:37).
 
Cene:
odrasli - 75 €
otroci 6 do 12 let - 39 €
otroci 0 do 6 let - brezplačno
 
Cena na osebo vključuje:
Vožnjo z muzejskim vlakom, lokalne avtobusne prevoze, ogled muzeja in kostnice, kosilo, vodenje ter organizacijo izleta.
 
Cena na osebo ne vključuje:
** Kosilo za otroke med 0-6 let ni vključeno.
 
Ostalo:
Na določenih terminih bo program izpeljan po navedenih cenah, ob minimalni udeležbi 30 oseb.
Za zaključene skupine lahko program spremenimo glede na želje. Če vam določeni termini ne ustrezajo, vam lahko organiziramo izlet z navadnim vlakom.
 
Informacije in rezervacije:
ABC Tourism
Celovška cesta 268, 1000 Ljubljana
+ 386 59 070 512
 

 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...