Pologi::Hrib Svetega Mihaela - Pot miru na Sabotinu

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Hrib Svetega Mihaela - Pot miru na Sabotinu

Avtor t-lab
Datum
6. avgust 2014
Tip
Ideja
Ponujam

Ogled muzeja prve svetovne vojne na Debeli Griži– hrib Svetega Mihaela. Po ogledu vožnja mimo Nove Gorice na Sabotin – v Park miru.

Zbirališče potnikov na letališču Ronchi Dei Legionari oz. po dogovoru.
Vožnja po značilni kraški pokrajini mimo Doberdoba do sprejemnega centra Martinščici (San Martino). S pomočjo fotografskega gradiva in multimedijske projekcije bomo dobili predstavo bojevanja v letih 1915 – 1917 na kraškem in goriškem delu Soške fronte. Obiskali bomo muzej na prostem prve svetovne vojne in se sprehodili mimo jarkov, po kolovozih, ki povezujejo topniške položaje italijanske vojske na Debeli griži (hrib Svetega Mihaela) s tistimi na Brestovcu. Po sprehodu bomo imeli malico in degustacijo vin priznanega lokalnega vinarja.
 
Prijetno okrepljeni bomo pot nadaljevali na slovensko stran mimo Nove Gorice na Sabotin– v Park miru. Sabotin je izjemen hrib, poln naravoslovnih in kulturnozgodovinskih zanimivosti. Na pobočjih Sabotina so bili v boje na Soški fronti vključeni pripadniki 22 narodov. Sabotin je bil njihov zaveznik, zaupni prijatelj in poslušalec ter prepogosto zadnji dom. Sprehod po »poti miru« - celoten hrib je prepleten z obsežnim sistemom kavern, skozi katere se bomo sprehodili.
 
Po dnevu polnem lepih vtisov o prijaznih krajih, pokrajini in domačinih bo sledil povratek na odhodno mesto.
 
 
Informacije in rezervacije:
Turistična agencija Gea Mozetič Tamara
Trg Ivana Roba 4
05/393-6117

 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...