Pologi::Doživetja na Krasu in odkrivanje Šempetra

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Doživetja na Krasu in odkrivanje Šempetra

Avtor t-lab
Datum
6. avgust 2014
Tip
Ideja
Ponujam
Vabimo vas na Kras edinstveno območje tako z naravoslovnega kot zgodovinskega vidika. Obiskali bomo Šempeter pri Gorici in si ogledali Coroninijev dvorec, župnijsko cerkev ter v Vrtojbi stražarski stolp – najmanjši muzej v Evropi.
 
1. dan: Sredpolje – Tržaški kras – Šempeter pri Gorici
Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu. Vožnja v Sredipolje (Redipuglia) – ogled kostnice in vojaško zgodovinskega muzeja. Pot nas bo dalje vodila na Tržaški kras po znani Cesti terana, ki se vije skozi glavna kraška vinorodna področja. Pri Zgoniku bomo obiskali najznamenitejšo jamo tržaškega Krasa Jama pri Briščkih. Od leta 1995 vključena v Guinnessovo knjigo rekordov kot največja turistična jama na svetu! Po ogledu vožnja v Repen, kjer si bomo ogledali Kraško hišo – etnološki muzej. Nato vožnja  do Šempetra pri Gorici. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
 
2. dan: Šempeter pri Gorici - Cerje
Po zajtrku si bomo v Šempetru ogledali Coroninijev dvorec in župnijsko cerkev Sv. Petra. V nadaljevanju si bomo ogledali tudi najmanjši muzej v Sloveniji, vojaški stražarski stolp. Sledi vožnja do vasice Lokvica na  vzpetino Cerje, od koder se Kras strmo spušča proti Spodnji Vipavski dolini. Na Cerju stoji mogočen spomenik – muzej braniteljem slovenske zemlje. Vzpetine okrog Lokvice so bile med prvo svetovno vojno strateškega pomena. Sprehod med obrambnimi položaji pod Cerjem (cca 3 – 4 ure). Pozno kosilo. Po dnevu polnem lepih vtisov povratek v kraj odhoda. 
 
Tip nastanitve: hotel***
Št. noči: 1
Ponudba velja za: 20 - 45 oseb
Storitev: polpenzion
Cena: 85 € (pri udeležbi 45 oseb), 89 € (pri udeležbi 30 oseb), 92 € (pri udeležbi 20 oseb)
 
Cena na osebo vključuje:
nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu ***, bogat samopostrežni zajtrk, večerjo, turistično takso in zavarovanje, oglede po programu, vstopnino za ogled jame v Briščkih in kraške hiše v Repnu, pozno kosilo 2 dan, osnovno nezgodno zavarovanje, kvalitetno vodenje, prijavnino, stroške organizacije in priprave programa ter DDV.
 
Cena na osebo ne vključuje:
avtobusni prevoz (na voljo več tipov avtobusov ali minibus) , enoposteljna soba 15 € po osebi na noč, pijača ob obrokih, dodatni obroki, dodatne vstopnine ter vse kar ni navedeno pod »cena vključuje«.
 
Popusti: 
na 25 plačljivih oseb 1x popust
 
Informacije in rezervacije:
Turistična agencija Gea Mozetič Tamara
Trg Ivana Roba 4
05/3936117
 
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...