Pologi::Turistična destinacija Srce Slovenije

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Turistična destinacija Srce Slovenije

Avtor Srce Slovenije
 

Natečaj : Poziv: T-lab Snovalec 2014

10.02.2014
Datum
24. februar 2014
Tip
Ideja
Ponujam

 

V razvojnem centru Srca Slovenije smo v zadnjih letih lansirali 2 nova turistična produkta: avtodomarski in kolesarski produkt.

Avtodomarski produkt: Turisti lahko na 17 izbranih počivališčih, večinoma lociranih na kmetijah, oskrbijo avtodom, okušajo domače dobrote in prenočijo, poleg tega pa si ogledajo še lokalne zanimivosti in doživijo srčnost lokalnih ljudi. Obiskovalci območja se lahko z avtodomi ustavijo na 40 drugih točkah v bližini, ki sicer ne nudijo možnosti prenočevanja, ponujajo pa kulinariko z lokalnimi posebnostmi ali pa gre za točke, zanimive za turistični ogled in rekreacijo. Najdejo jih na spletni strani ter na karti Karavaning po Srcu Slovenije, ki je na voljo na vseh počivališčih in na enem mestu in na obiskovalcu prijazen način nudi celovito in povezano turistično ponudbo območja.

Kolesarski produkt: 32 kolesarskih poti, ki so zbrane v kolesarskem vodiču "S kolesi po Srcu Slovenije". Uporabniki imajo na voljo 1.448 kilometrov skupne dolžine poti za kar 91 ur kolesarjenja. Poti so razdeljene po tipih, in sicer na treking, družinske, cestne in gorske poti. Na voljo je tudi natančen zemljevid z vrisanimi kolesarskimi potmi in znamenitostmi, ki jih je na poti vredno obiskati. Uporabniki lahko s pomočjo QR povezav na svoje mobilne telefone prenesejo GPS koordinate posameznih kolesarskih tras. Kolesarske poti potekajo na območju med Kamniškimi Alpami in dolenjskim gričevjem in povezujejo 17 občin.

Do septembra 2014 bo za območje Srca Slovenije razvitih še 7 novih turističnih produktov, in sicer: Zimski športni turizem v Srcu Slovenije, Pohodništvo po Srcu Slovenije, Srce Slovenije kot izhodišče za odkrivanje regije in Slovenije, Produkt Srce Slovenije za družine, V pristnem stiku s Srcem Slovenije – produkt počitnic stran od turističnih poti (koncept »Robinzonskih počitnic«, ki vključuje naravo, aktivnosti in avtentično kulinariko), Kulinarične delavnice v Srcu Slovenije, Kulturna doživetja v Srcu Slovenije (vključno z glasbo, gledališčem in prireditvami). 

Ključni izziv je, kako povezati vse obstoječe in nove turistične produkte ter tržno pozicionirati Srce Slovenije kot turistično destinacijo.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Srce Slovenije.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...