Pologi::Soline ''Fish Farm''

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Soline ''Fish Farm''

Avtor alpe adria development
 

Natečaj : Poziv: T-lab Snovalec 2014

10.02.2014
Datum
24. februar 2014
Tip
Ideja
Ponujam

''Soline'' Fish Farm je pilotni projekt za repopulacijo morja z avtohtonimi morskimi vrstami.

Projekt zajema postavitev plavajočih valilnic za vzrejo ribjih mladic [orate, brancini, kirnije,...morske zvezde, rakovice ...].

Tržni potencial marikulture odprtega tipa je v tem, da se lahko turistom omogoči organizirani turistični ogled s potapljanjem ob plavajočih kletkah (snorkeling).

Hkrati je mogoče bodisi myFish botrstvo ali pa nakub ribjih mladic ter posledično njihov izpust v morje. Turist pridobi Ecological Footprint certifikat, kjer imenuje svojo ribo, slikanje dogodka ter vključitev v FishBook social network.

Celotna vsebina

Spodnji tekst uporabite kot obvezno obliko pri pripravi celotne vsebine idejnih pologov, ostale vrste pologov imajo lahko poljubno obliko.

 • ugotovitve o stanju v slovenskem ali v italijanskem turizmu, zaradi katerih je ideja smiselna

  Dopolnitev in diverzifikacija turistične ponudbe! Ideja je prenosljiva ''kot franšiza'' v vsakem obmorskem mestu.

 • primerjava s stanjem v tujini

  Raziskovalni projekti so usmerjni v repopulacijo rečnih vodotokov, manj je projektov za morje. Noben projekt pa ni tržno usmerjen oz. posameznik ne more biti soudeležen v ohranjanje morske vrste!

 • osnovni koncept ideje

  Vzpostavitev ''manjših'' valilnici kot ribje farme za ribje mladice, kjire se ponudi turistov bodisi v botrstvo ali pa odkup za neposrdni izpust v morje.

 • koraki od danes do popolnoma uresničene ideje (+ kdo jih bo izvedel in koliko časa in denarja posamezni koraki potrebujejo)

  Plavajoča morska valilnica (4kos do 15m2) 2.500eur; Ribje ikre(ličinke mladic) 2.000eur; hrana 350eur (3-5msecev)

 • pogoji (v timu in v slovenskem ali italijanskem turizmu), ki morajo biti izpolnjeni, da ideja uspe

  Dovoljenje za plavajočo ''mobilno'' marikulturo [lahko partner ki že vzreja ribe ali školjke]

 • dodana vrednost ideje (z vidika vseh izvajalcev in uporabnikov)

  Diverzifikacija turistične ponudbe, tako da lahko človek pripomore k ohranjanju morske vrste,..čistega morja,...z vidika turista, ter aktivno preživljanje prostega časa. Sodelovanje z ribiči in implemintiranje panoge ribogojstva.

 • kakšno pomoč potrebujete oz. jo predvidevate, da bi bila potrebna?

  Zagonska sredstva!

Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...