Pologi::Destinacija za invalide

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Destinacija za invalide

Avtor alpe adria development
Datum
28. maj 2013
Tip
Ideja
Ponujam

Imamo idejo o izgradnji ''EVROPSKEGA CENTRA ZA INVALIDE'', letovišča za invalide, kjer bi lahko invalidi športniki (in drugi invalidi) aktivno preživljali čas v turistično nastanitvenem objektu, prilagojenem in namenjen izključno za potrebe invalidov (opremljenost sobe, dostopi, ....). Imeli bi številne skupne prostore za vadbo in trening invalidov:

- telovadnico
- trim stezo
- bazene
- fitnes
- wellness
- ...

Na področju slovenske obale, kjer blagodejno deluje vpliv mediteranske kulture in sredozemskega podnebja, je mogoče rekvalificirati degradirana območja in v prostor umestiti alternativno turistično ponudbo za t.i. ''dostopni turizem'', ki bi lahko bistveno pripomogel k lokalnemu gospodarskemu razvoju.

Možne lokacije so;

- INDE Koper
- DAR Koper + Bonifika
- Belvedur (bivša mlekarna)
- Valdoltra/Ankaran
- Obrtna cona Stavbenik/Mehano v Izoli
- zemljišče (parkirišče) pri Marini Portorož
- skladiščni in proizvodni obrat DROGA v Seči
- opuščeno območje rudnika v Sečovljah

Celotna vsebina

Spodnji tekst uporabite kot obvezno obliko pri pripravi celotne vsebine idejnih pologov, ostale vrste pologov imajo lahko poljubno obliko.

 • ugotovitve o stanju v slovenskem ali v italijanskem turizmu, zaradi katerih je ideja smiselna

  Nastanitvne zmogljivosti v turističnih hotelskih kompleksih ne zagatovljajo aktivnega preživljanja časa invalidov.

 • primerjava s stanjem v tujini

  Tovrstnih turistično nastanitvenih kapacitet ni!

 • osnovni koncept ideje

  Letoviščni center za invalide, kateri bi lahko aktivno preživljali počitnice s športom in športno infrastrukturo prilagojeno potrebam invalidov)

 • koraki od danes do popolnoma uresničene ideje (+ kdo jih bo izvedel in koliko časa in denarja posamezni koraki potrebujejo)

  1. dogovor za soudeležbo lastnika zemljjišča v projektu 2. prostorski načrt in arhitekturni natečaj 3. financiranje + izgradnja 4. operativno vodenje in trženje

 • pogoji (v timu in v slovenskem ali italijanskem turizmu), ki morajo biti izpolnjeni, da ideja uspe

  sodelovanje organizacij in investitorjev za financiranje ter izvajanje projekta

 • dodana vrednost ideje (z vidika vseh izvajalcev in uporabnikov)

  nova ponudba v obalnem turizmu, ki lahko bistveno konkurira hrvaški Istri in oblikuje boljšo prepoznavnost slovenskega turizma

Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...