Pologi::Bivak nad osapsko steno

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Bivak nad osapsko steno

Avtor alpe adria development
Datum
28. maj 2013
Tip
Ideja
Ponujam
Naša ideja je postavitev Eko-trajnostnega BIVAKA iz naravnih materialov na travnati planoti nad plezalno steno v Ospu.

CILJ je umestitev bivaka v prostor rekreativnih zmogljivosti za namen prenočitve in bivanja ter počitka (raziskovanja) v naravnem okolju. Tako bo človek spoznal naravno bogastvo v neposredni bližini mesta.

Ciljne skupine:
 1. Plezalci, kolesarji, pohodniki
 2. Taborniki
 3. Šola v naravi
 4. Poletni tabori
 5. Umetniki (slikarji, pisatelji, pesniki, ...)
 6. Turisti
 7. Mlade družine

Za  izgraditev in postavitev se lahko uporabi lokalne naravne materiale (les in kamen), naravno ventilacijo,naravno svetlobo,...

Izvedbeno se lahko vključijo študentje lesarske, kamnoseške in arhitekturne šole in drugi. Tise v projektno skupino lahko vključijo s seminarsko nalogo in kasneje pri fizični izgradnji in postavitvi.

Namembnost lokacije je kot observatorij za:

- spoznavanje pomladnega vonja travnatih rož
- zvoke ptic, čričkov...
- sončni zahod v morju
- letni časi in prehodi barv
- noč po zvezdami
- umiritev in sprostitev

Oznake
Celotna vsebina

Spodnji tekst uporabite kot obvezno obliko pri pripravi celotne vsebine idejnih pologov, ostale vrste pologov imajo lahko poljubno obliko.

 • ugotovitve o stanju v slovenskem ali v italijanskem turizmu, zaradi katerih je ideja smiselna

  Tovrstna rekreativna destinacija lahko bistveno izpopolni turistično ponudbo na obali in pripomore k širši prepoznavnosti obalno-kraške regije.

 • primerjava s stanjem v tujini

  Bivak nad osapsko steno predstavlja novost in dopolnitev turistične ponudbe celotne reije, tako da je lahko vsebinsko uporabljena širšemu št. občinstva in/ali turistov.

 • osnovni koncept ideje

  Postavitev bivaka na travnati planoti z namenom rekreativne destinacije, ki vsebinsko dopolni turistično ponudbo v obalno-kraški regiji.

 • koraki od danes do popolnoma uresničene ideje (+ kdo jih bo izvedel in koliko časa in denarja posamezni koraki potrebujejo) 1. arhitekturni natečaj za izbor rešitve in materialov 2. lokalni sponzorji za izvedbo (materiali) 3. Mestna občina Koper in agrarna skupnost kot lastniki zemljišča - soglasje ''turističnemu društvu ali TIC'' za upraljvanje lokacije 4. izvedba + trženje
 • pogoji (v timu in v slovenskem ali italijanskem turizmu), ki morajo biti izpolnjeni, da ideja uspe

  Mestna občina Koper, turistična društva, študetni (lesarske in kamnarske šole)

 • dodana vrednost ideje (z vidika vseh izvajalcev in uporabnikov)

  Dopolnitev turistične ponudbe in rekreativnih zmogljivosti v obalno-kraški regiji

Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...