Pologi::T-lab razvojna delavnica za turistične začetnike

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

T-lab razvojna delavnica za turistične začetnike

Avtor t-lab
Datum
2. april 2013
Tip
Energija
Ponujam

Dragi dijaki, študenti, mladi in potencialni turistični podjetniki, vabimo vas, da se nam pridružite v Laboratoriju turističnih priložnosti, T-lab, in se udeležite brezplačne razvojne delavnice za turistične začetnike. Pogoj za udeležbo je, da bo vaš T-lab idejni polog, ki ga morate oddati do 17.5. oz. do zapolnitve mest, izbran kot eden izmed najbolj obetavnih.

Delavnica bo od 24. do 25. maja potekala na Dolenjskem, na Pahi v okolici Novega Mesta. Naš gostitelj bo Matjaž Pavlin, direktor Kompasa Novo Mesto, večkratni prejemnik sejalca, nacionalne nagrade, ki jo podeljuje javna agencija SPIRIT Slovenija (bivša STO) za najbolj inovativne turistične dosežke. 

Govorili bomo o inovativnosti v turizmu, razvoju podeželja in uspešnih turističnih praksah v slovenskem turizmu. Pridružili se nam bodo uspešni mladi podjetniki in strokovnjaki, ki bodo z vami delili svoje izkušnje ter z vami izmenjevali mnenja o uresničevanju turističnih idej. Podali se bomo tudi na teren in si ogledali primere dobre (in inovativne) prakse. 

Cilj delavnice in eno od poslanstev projekta T-lab je spodbujati ustvarjalnost, inventivnost in inovativnost ter predlagati in razviti nove turistične produkte in prakse na področju turizma na podeželju in v naravnih območjih. Spodbujati želimo tudi čezmejno sodelovanje z upravičenimi T-lab italijanskimi regijami.

Delavnica bo sovpadala s prvim slovenskim mednarodnim turističnim prostovoljskim taborom, katerega organizatorja sta Konzorcij Turizem v zidanicah in Društvo mladih v turizmu ob strokovni pomoči Zavoda Voluntariat. Z udeleženci tabora, ki bodo na tabor prišli iz različnih držav, bomo izmenjevali mnenja ter izkoristili njihov “pogled od zunaj”, ki nam bo pomagal k boljšemu razumevanju naše turistične ponudbe in turistovih potreb.

Potek prijave in izvedbe delavnice:

1. oddaja idejnih pologov zainteresiranih prijaviteljev na delavnice
2. izbira najbolj obetavnih idejnih pologov
3. brezplačna udeležba na dogodku za avtorje najbolj obetavnih idejnih pologov **
4. izmenjava izkušenj z uspešnimi slovenskimi turističnimi strokovnjaki in skupinsko svetovanje avtorjem najbolj obetavnih idejnih pologov

** prenočišče in hrana nista vključena, pripravljamo pa mladim in njihovim denarnicam prijazno rešitev, s katero vas bomo seznanili pred dokončno prijavo na dogodek

Vse zainteresirane, ki bi se radi udeležili brezplačne delavnice, pozivamo k oddaji idejnih pologov za naslednje teme:

- Razvoj novih produktov turizma na podeželju
- Inovativno vključevanje lokalnega prebivalstva v turistično ponubo
- Inovativno vključevanje lokalne kulinarike v turistično ponudbo
- Inovativno vključevanje kulturne dediščine v turistično ponudbo

OBVEZNI POGOJ: Vse ideje se morajo nanašati na upravičeno projektno območje projekta T-lab in morajo imeti v polju za oznake vpisano: T-lab-mladi. Ni nujno, da želite idejo tudi uresničiti, pomembno je, da je ideja uresničljiva in jo lahko izvedete sami, s pomočjo partnerjev ali pa jo preko portala ponudite drugim T-lab uporabnikom.

Vaše pologe bo pregledala strokovna komisija predstavnikov projekta T-lab, ki bo preverila inovativnost, ustreznost načrta in uresničljivost vaših idej. 

Rok za prijavo (oddajo idejnega pologa) je 17. maj 2013 (oz. do zapolnitve mest). Postopek prijave:

1.) Če se še niste registrirali kot T-lab uporabnik, lahko to storite tukaj. Idejni polog oddate tukaj. Polog mora imeti v polju za oznake obvezno vpisano: T-lab-mladi

2.) Hkrati z oddajo idejnega pologa se vpišite tudi na čakalno listo kandidatov za delavnico.Projekt T-lab je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.

Organizator si v primeru višje sile pridružuje pravico do morebitnih sprememb vsebine programa in lokacije dogodka.

Oznake
Dodatna informacija
Dodatne informacije ne obstajajo.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...