Pologi::Turizem s ptičje perspektive

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Turizem s ptičje perspektive

Avtor t-lab
Datum
7. maj 2013
Tip
Novica

Ko se turist tekom potovanja naveliča napornih in prenatrpanih mest, gneče in hrupa, se običajno rad umakne nekam na samo in si privošči kakšno popoldne oddiha. Običajno se umakne ob jezera, v parke, v gozdove, v naravo. Pozabljamo pa, da je nad nami nebo, ki nam ponuja odlične možnosti sprostitve in drugačnega pogleda na svet in mesta, ki jih obiskujemo. To dobro ve balonarska industrija, ki turistom v določenih predelih sveta ponuja zelo dobro načrtovane produkte. 

V Maroku na primer baloni vzletajo ob sončnem vzhodu in nas popeljejo v tihe višine, kjer si seveda lahko privoščimo tudi kakšen prigrizek in morda kozarec vina. Vzlet z balonom tržijo prav kot umik pred mestno realnostjo Marakeša. Tudi v Veliki Britaniji in Franciji je ponudba zelo dobro razvita, ponujajo pa predvsem vožnje nad z gradovi bogatimi pokrajinami, rekami in gozdovi. Vožnje običajno trajajo kakšno uro. 

Čeprav se v Sloveniji balonarstva po poletni nesreči drži slabši glas, še vedno ne smemo prenehati razmišljati o inovativnih poletih z baloni, kjer bi si turisti lahko zviška ogledali različne znamenitosti. Pa čeprav gre samo za z žico nadzorovan dvig in spust balona za 100m nad Ljubljano, med čemer bi spili kavico, kar je turistom na voljo v ponudbi mnogih evropskih mest. Seveda pa je tudi tukaj tako kot pri ostalih vrstah turizma potreben stalen nadzor kakovosti izvajalcev ponudbe. 

Prirejeno po članku v: National Geographic, april 2013, UK Edition
Foto: Kriss Szkurlatowski

Oznake
Dodatna informacija
Dodatne informacije ne obstajajo.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...