Pologi::Krovna blagovna znamka Destination sLOVEnia

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Krovna blagovna znamka Destination sLOVEnia

Avtor mihah
Datum
12. marec 2013
Tip
Ideja
Ponujam

Interakcijo turističnega povpraševanja in turistične ponudbe lahko razumemo kot proces razvoja turizma, s katerim turistične destinacije odgovarjajo na povpraševanje, s ciljem pritegniti čim več turistov. Konstantna rast in razvoj ekonomije, gospodarstva, dostopnosti, globalne omreženosti, informacijsko komunikacijske tehnologije, povečevanje ponudbe ter posledično konkurenca, močno vplivajo na razvoj turističnih produktov. Zaradi slednjega se akterji v turizmu odločajo za identifikacijo t.i. »pull« faktorjev ter na podlagi rezultatov ustvarjajo nove dejavnike privlačnosti z dodano vrednostjo, kjer v prvi vrsti stremimo k zadovoljstvu in pozitivno izkušnjo končnih kupcev/turistov ter posledično njihovo potrošnjo na destinaciji.

Za uspešnost in prepoznavnost blagovne znamke »Destination sLOVEnia« torej potrebujemo ključnega akterja, ki bo s povezovanjem posameznih akterjev na mikro ravni vzpostavil prepoznavnost bistvenega – blagovne znamke Destination sLOVEnia. Slednje se kasneje tudi izraža kot osnova konkurenčne prednosti z možnostjo nadaljnjega razvoja oz. izboljšave turističnih produktov ter posledično vključevanje lokalnega prebivalstva v turizem. Omenjeno nam na dolgi rok poleg vseh že naštetih prednosti prinaša tudi lažje manipuliranje s strategijo stroškovne prednosti, kar pomeni, da bo posameznik potreboval bistveno manj truda ter financ za promocijo in prodor na globalno raven ter kot posledico pri sodelovanju in vključevanju občutil pospeševanje prodaje produktov oz. posameznih storitev.

Za vzpostavitev celostne podobe Slovenije kot krovne blagovne znamke torej potrebujemo enostavno, uporabno ter atraktivno rešitev, ki bi vsem izbranim/zainteresiranim akterjem na posameznem področju turizma omogočala večjo prepoznavnost, promovirala eno blagovno znamko ter dosegala bistveni cilj – zadovoljnega gosta (z informiranjem, popusti,…), krovni organizaciji pa omogočala lažji in efektivnejši pristop do aktualnih gostov iz vidika evalvacije.

Predlog je podrobneje opisan v polju Celotna vsebina in ni javno dostopen. Za več informacij nas kontaktirajte preko T-lab sistema ali pišite na t-lab@slovenia.info

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja mihah.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...