Pologi::Vesolje nam je vse bližje

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Vesolje nam je vse bližje

Avtor t-lab2
Datum
27. februar 2013
Tip
Novica
Minilo je nekaj let od prvega turističnega poleta v vesolje, ki se ga vsi zelo dobro spomnimo. Predvsem zato, ker je prvi turist, ki si je "od zgoraj" ogledal naš zeleni planet, soimenjak pokojnega voditelja Jugoslavije. Špekulacije o razvoju množičnosti vesoljskega turizma, ceni storitev, letu izvedb in številu poletov so se po tem poletu pogosto pojavljale v medijih in pogovorih. Sedaj pa smo končno dobili nekaj malo bolj oprijemljivega. 

Podjetje 
Virging Galactic, ki ga vodi četrti najbogatejši državljan Združenega kraljestva Richard Branson, je namreč napovedalo komercialne polete v vesolje že v prihodnjem letu. V sodelovanju z Xcor Aerospace so namreč razvili letala, ki bodo za cene, ki so se spustile do 75.000€, v vesolje že leta 2014 popeljala turiste. Po šest ljudi naenkrat se bo tako za šest minut znašlo v breztežnostnem stanju.

Če boste prodali stanovanje in preko nizozemskega podjetja SXC, ki je prevzelo vlogo turistične agencije za vesoljski turizem, rezervirali vozovnico, boste morda na letalu sedeli poleg Brada Pitta, Angeline Jolie, Ashtona Kutcherja,... Ali pa enega od drugih 570 bogatašev, ki že imajo vozovnice. Trg za vesoljski turizem je bolj kot velik zelo premožen. Na svetu naj bi bilo 8000 takšnih, ki imajo finančne zmogljivosti in željo po poletu nad orbito. Posel je milijarden. 

Če pa ste običajni zemljani, ki svoje priložnosti šele iščete (tudi na BTPS, kajne?), lahko sodelujete v
nagradni igri proizvajalca parfumov Axe, ki je pred kratkim kupilo 10 vozovnic za izžrebance. Če pa vam tudi to ne uspe, potem pač počakajmo do gotovo ne tako oddaljene prihodnosti, ko bomo imeli Banko turističnih priložnosti vesolja.

Prirejeno po članku Marka Kogheeja "Vesoljski turizem: Draga, ne zameri, a na ta dopust pojdem sam!" v Delu
Foto: Ittar, www.sxc.hu
Dodatna informacija
Dodatne informacije ne obstajajo.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...