Pologi::Egipt: Nad slab ugled s spletnimi kamerami

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Egipt: Nad slab ugled s spletnimi kamerami

Avtor t-lab2
Datum
12. februar 2013
Tip
Novica

Po arabski pomladi, ki je odplaknila Hosnija Mubaraka in naplavila novo družbo z demokratičnimi vrednotami, Egipt v očeh turistov še vedno ostaja nevarna destinacijo. Res je, da se marsikaj ni spremenilo in da državo prav zaradi tega še vedno pretresajo protesti, vendar je za turizem Egipt varen, bi nam povedali turistični delavci iz dežele piramid in faraonov. 

To so se z ministrom za turizem Hishamom Zazuoujem na čelu odločili podkrepiti s spletnimi kamerami, ki bodo v živo spremljale dogajanje ob piramidah in na plažah. S temi kamerami bo moč v živo spremljati različne turistične atrakcije, s čemer bi radi pokazali, da se protesti, če že, dogajajo v prestolnici, pa še to na njenem glavnem trgu Tahrir. 

Upajo, da bo to njihovim trditvam dodalo kredibilnost. Za državo, kjer 40% ljudi živi z manj kot 2$ na dan, je ohranitev turizma ključnega pomena. V lanskem letu je Egipt po podatkih UN WTO obiskalo 11,5 milijona ljudi. Ti so v državo prinesli okrog 11% bruto domačega proizvoda, kar ni zanemarljivo. 

Prirejeno po članku Egypt's tourism minister: Cameras will prove we are safe, objavljenem na CNN.
Fotografija: Irum Shahid, www.sxc.hu 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...