Pologi::Priložnosti za mlade v kongresni dejavnosti

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Priložnosti za mlade v kongresni dejavnosti

Avtor t-lab2
Datum
22. januar 2013
Tip
Novica

Največje poslovne borze in druge dogodke v svetu kongresne dejavnosti organizirajo izkušeni organizatorji dogodkov. Ti pa se dobro zavedajo, da bo kmalu njihov posel prevzela mlajša generacija. Zato so predstavniki IMEX, MPI in MCI prišli na idejo za Future leaders forum, saj bi radi na mlajšo generacijo čim prej prej prenesli potrebno znanje za prevzem delovnih nalog. 

Namen foruma je identificirati najboljše študente turizma, ekonomije in drugih s kongresno dejavnostjo povezanih študijskih smeri, ter jih navdušiti za kariero v MICE industriji. Forume že od leta 2003 organizirajo po celem svetu, udeležilo pa se jih je že preko 5300 študentov. Prvi forum letošnje sezone je bil organiziran 15.1. v Ljubljani v sklopu borze Conventa. Udeležilo se ga je okrog 30 študentov iz Srbije, Hrvaške in Slovenije, med drugim tudi sodelavec projekta BTPS in študent UP FTŠ Turistice, Mitja Lavtar, ki je kot predstavnik svoje naključno razporejene ekipe zmagal na izzivu "elevator pitch", kjer ima vsaka skupina na voljo 30 minut za pripravo minutne predstavitve svojega produkta med namišljeno vožnjo v dvigalu. Tokrat so prodajali destinacijo, kjer bi organizirali kongres.

Poleg tega tekmovanja so na enodnevnem forumu študentje prisluhnili zanimivim govorcem iz industrije, kasneje pa so se na okroglih mizah lahko pridružili pogovoru s strokovnjaki, kjer so dobili podrobnejše informacije glede narave njihovega dela in karierne poti. Dogodek je povezal stare in mlade, izkušene in neizkušene, predvsem pa je mladim približal svet kongresov, jih navdušil za nadaljnje udejstvovanje na tem področju in jim dal primerne napotke za začetek te poti. Takšnih dogodkov bi seveda v Sloveniji moralo biti veliko več, saj je ravno delo na študentih in njihovi prihodnosti ključnega pomena za bodoči slovenski turizem in kvaliteto storitev. 

Fotografija: Svilen Milev, www.sxc.hu

Dodatna informacija
Dodatne informacije ne obstajajo.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...