Pologi::Spanje v najvišji evropski hišici na drevesu

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Spanje v najvišji evropski hišici na drevesu

Avtor t-lab2
Datum
8. januar 2013
Tip
Novica
O turizmu in nočitvah v hišicah na drevesih smo že veliko slišali. Veliko turistov govori o turškem Olymposu, dolini hišk na drevesih. Poročajo o tanzanskih rajskih hišicah na drevesih. Tudi v Sloveniji in na BTPS je že prišlo do podobnih pobud, npr. projekt Gnezdo, ki je bil eden od kandidatov za finaliste razpisa Snovalec 2010. Zanimiva je tudi zgodba  Hiše Raduha.

V Francoski pokrajini Normandija pa ponujajo nekaj posebnega. Gre za spanje v najvišjih evropskih hišicah na drevesu. Tako lahko turisti spijo v hišici rekorderki, ki je kar 22 m nad tlemi, v prijetni okolici poleg gradu Canon pa se v gozdu skrivajo tudi druge, nekoliko nižje hišice. Z metri raste tudi cena, ki se povzpne na 180 € na noč za najvišjo hišico, zgrajeno v krošnji 250-letne platane. Poleg spanja si turisti lahko rezervirajo tudi po vsej verjetnosti zelo romantično večerjo. Razgled zagotovljen. Priporočamo v brezvetrju.

V z gozdom poraščeni Sloveniji pa potenciali ostajajo neizkoriščeni. Kaj pravite na spanje v zavetju Kočevskega gozda? Ali pa morda na drevesu nad Sočo. Kaj pa noč na kraškem hrastu? Zagotovo so te ideje skladne s trendi. In slovenski turistični delavci imajo tu veliko neizkoriščenih zmožnosti. Naj turisti odslej spijo med slovensko-zelenimi listi mirno pozibavajočih se dreves.

Več informacij na uradni spletni strani regijske agencije CRT Normandie (povezava).

Foto: Michaela Kobyakov, www.sxc.hu
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...