Pologi::V Zasavju se prebuja inovativni turizem

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

V Zasavju se prebuja inovativni turizem

Avtor t-lab2
Datum
21. junij 2016
Tip
Novica

V Zasavju so letos razvili in na trg postavili več inovativnih turističnih produktov.

Tako so organizirali prvi Rudarski maraton, med katerim so se tekači spustili tudi v rudniški rov. Pod zemljo je vodilo več kot 5 km trase. S tem inovativnim pristopom so organizatorji rekreativne prireditve obenem poskrbeli tudi za ohranjanje, nadgradnjo in širjenje rudarske dediščine, saj v Rudniku Trbovlje - Hrastnik napovedujejo, da bodo del jame, po katerem so tekli tekači, uredili kot muzejski del za oglede in ekskurzije.

Da bi v svoje kraje privabili še več turistov, so se v Trbovljah lotili oživljanja praznih in zapuščenih prostorov. Laboratorij za kreativne industrije PUNKT je ponudil novo obliko ustvarjalnega turizma - prvo postapokaliptično turo po zapuščenih prostorih Trbovelj. Gre za interaktivno igro, ki temelji na zgodbi o preživetju po padcu meteorita na zemljo. Udarec meteorita preživijo le imaginatorji, ki so obenem nekakšni vodiči po turi. Udeleženci ture, planetarci, opravljajo naloge, ki jim jih naložijo imaginatorji in s katerimi si krepijo svojo domišljijo. Ture PUNKT-ovci zaenkrat izvajajo brezplačno in poskusno, želijo pa si, da bi jih že konec poletja pričeli tudi tržiti kot turističnih produkt.

Ker pa je v Zasavju tudi najvišja stavba v Sloveniji, 364-metrski dimnik, v Termoelektrarni Trbovlje razmišljajo, da bi adrenalinskim turistom po njem omogočili plezanje. Razvoj produkta načrtujejo z zunanjim izvajalcem.

Foto: Punkt FB

Dodatna informacija
Dodatne informacije ne obstajajo.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...