Pologi::Slovenija dobila nov podjetniški pospeševalnik

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Slovenija dobila nov podjetniški pospeševalnik

Avtor t-lab2
Datum
17. marec 2015
Tip
Energija
Ponujam
Prihodnji mesec bo v Ljubljani zaživel nov podjetniški pospeševalnik Acceleration Business City (ABC). Namenjen bo startup podjetjem z že izdelanim produktom, prijave v prvi trimesečni program na temo pametnih mest pa so že odprte.
 
Pospeševalnik ABC so ustanovila podjetja BTC, Xlab, AmCham Slovenija in ABC TIM, strateška partnerja pa sta IBM Slovenija in Univerza v Ljubljani. Podporo startupom bo nudila tudi slovenska podružnica ameriškega Microsofta.
 
Vsako leto bodo izvedli dva trimesečna programa, po zaključku pa bodo imele ekipe priložnost, da še tri mesece s pomočjo pospeševalnika vzpostavljajo stike z različnimi partnerji po celem svetu.
 
Letošnja prva tema se navezuje na področje pametnih mest, ustanovitelji pa bodo izbrali osem podjetniških ekip. Predvidoma jeseni bo sledil program s področja zdravja, kjer pa bo prostora za približno deset ekip.
 
Ustanovitelji poudarjajo, da bodo v pospeševalnik sprejete ekipe, ki že imajo razvit izdelek ali storitev, ki potrebuje dejansko le še zaključno dodelavo oz. pospešen vstop na trg.
 
Izbrana podjetja bodo v zameno za osemodstotni lastniški delež dobila dostop do podpore ustanoviteljev in 15.000 evrov gotovine.
 
Družba BTC bo pospeševalniku namenila 900 kvadratnih metrov prostorov ter startupom omogočila, da rešitve preverjajo v njenem poslovnem okolju. IBM bo zagotovil tehnološko infrastrukturo ter vpetost v mrežo inovacijskih centrov v 42 državah, za mentorski program pa bodo poskrbele družbe IBM, Microsoft, Xlab, Amcham ter ljubljanska univerza.
 
Več informacij najdete TUKAJ.
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...