Pologi::IstraTerra - razvoj socialnega podjetništva

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

IstraTerra - razvoj socialnega podjetništva

Avtor t-lab2
Datum
20. januar 2015
Tip
Novica

Kot nadgradnja sodelovanja članov Središča Rotunda in Zavoda Eko-humanitatis je nastal projekt IstraTerra, ki predstavlja prvo socialno podjetje v Mestni občini Koper in prvo v širši regiji, ki se ukvarja z eko in etnoturizmom. Cilj je ustvariti nove prihodkovne možnosti za kmete, društva in predvsem mlade na podeželju.

Istrsko podeželje "ni slabo situirano",ocenjuje predstavnik zavoda IstraTerra Dane Podmenik, ki glavno težavo vidi v tem, da podeželje ne ustvarja delovnih mest, ki bi jih glede na svoje vire lahko. "Samo tako lahko potem podeželje na dolgi rok tudi dejansko zaživi," je dodal.

V prvi fazi bodo v IstriTerri ciljali na obstoječe turiste, ki obiskujejo piransko občino, in jim ponudili drugačno doživetje. Dolgoročno pa želijo privabiti nove goste, ki bi jim ponudili aktivne počitnice v naravi v povezavi s kulinariko in kulturno dediščino.

V Središču Rotunda so kot promotorji socialnega podjetništva uredili tudi prostor za t.i. coworking. Ta bo prvenstveno namenjen družbeno odgovornim iniciativam, NVO-jem in socialnim podjetjem. S tem so podjetja dobila prostor za izmenjavo idej, druženje, nadgrajevanje zamisli in razvoj novih možnosti in priložnosti.

Več o IstraTerri najdete TUKAJ.
Več o Središču Rotunda najdete TUKAJ.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...