Pologi::Objavljen mednarodni natečaj za nagrado Jakob 2015

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Objavljen mednarodni natečaj za nagrado Jakob 2015

Avtor t-lab2
Datum
9. december 2014
Tip
Energija
Ponujam

Predmet letošnjega mednarodnega natečaja za nagrado Jakob je»Sodobna interpretacija kulturne dediščine lokalnih in regionalnih jedi v turistični ponudbi«.

Danes je celotno svetovno turistično prizadevanje močno povezano tudi z odkrivanji lokalne in regionalne kulinarike, ki se navezuje na prizadevanja za ohranjanje biotske različnosti, trajnostnega in sonaravnega razvoja. Svetovni turisti spet odkrivajo kulinarične vrednote letnih časov, lokalna kulinarična znanja, predvsem pa okuse, ki izhajajo iz lokalno pridelanih živil. Ponovno odkrivamo bogastva prehranskih kultur, ki so nam jih zapustili naši predniki. Vendar ne kot neke vrste prehranski »muzej« ali »gledališče« prehranske zgodovine ampak kot izzivalna izhodišča za odkrivanje in ustvarjanje novih ustvarjalnih možnosti. Priprava in uživanje jedi se povezujejo z vsakdanjiki in prazniki, šegami in navadami, »skozi« jedi in jedilne obroke spoznavamo posamezna okolja in njihove prebivalce. Ob vsem tem si pridobivamo nova znanja, torej se bogatimo!

K prijavi na razpis Jakob 2015 so vabljeni tisti projekti in inovativne rešitve, ki interpretirajo kulturno dediščino lokalnih in regionalnih jedi ter s tem bogatijo tudi turistično ponudbo Slovenije. Komisija bo obravnavala inovativne rešitve, ki se že izvajajo.

Prijavnica je v priponki.

Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...