Pologi::Motivacija zaposlenih v hotelu

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Motivacija zaposlenih v hotelu

Avtor 1133senko
 
Datum
9. november 2014
Tip
Ideja
Ponujam

Imeti motivirane zaposlene je zagotovo cilj vsakega podjetja. Je gonilo napredka, saj lahko le motivirani zaposleni gostom/uporabnikom nudijo zadovoljstvo in izkušnjo, za katero jim ne bo žal denarja. Če zaposleni niso motivirani, lahko rušijo ugled podjetja. Če prihajajo v službo le po plačilo, se lahko hitro zgodi, da je zaposleni neprijazen do gostov, se ne potrudi, kot bi se lahko, zamuja.... Na kratko bom predstavil nekaj rešitev, ki lahko izboljšajo motiviranost zaposlenih.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja 1133senko.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...