Pologi::Motivacija za delo v hotelu

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Motivacija za delo v hotelu

Avtor sanjast
 
Datum
9. november 2014
Tip
Ideja
Ponujam

V storitveni dejavnosti, predvsem v turizmu, je težava v tem, da je storitev proizvedena in porabljena istočasno. Velikokrat se zgodi, da nimamo druge priložnosti popraviti prvega vtisa, ki ga gost dobi ob prihodu v hotel. Dobro in kakovostno storitev pa lahko opravljajo le zadovoljni zaposleni.

Oznake
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja sanjast.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...