Pologi::Motiviranje zaposlenih za delo

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Motiviranje zaposlenih za delo

Avtor 62140089
 
Datum
9. november 2014
Tip
Ideja
Ponujam

V sodobnem poslovnem svetu je motiviranje zaposlenih sposobnost vodilnega sveta, kajti motivirani posamezniki bi naj prinesli boljše rezultate kot nemotivirani, in so ključni temelj uspešnega poslovanja ter razvoja podjetja. Torej, kako usposobiti zaposlenega, da bo učinkovit na svojem področju? Kajti potrebe zaposlenih, njihove želje in cilji se nenehno spreminjajo. Ljudje smo si različni, zato ne obstaja samo en in edini motivacijski dejavnik. V svoji nalogi bom skušala pojasniti, kaj je sploh bistvo motiviranja, kateri so motivacijski dejavniki, kateri dejavniki uničujejo motivacijo, kaj pridobimo z motiviranjem zaposlenih in kako jih sploh motivirati. 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja 62140089.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...