Pologi::Razvoj ekološkega turizma v TNP

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Razvoj ekološkega turizma v TNP

Avtor DomenSavs
Datum
13. november 2014
Tip
Ideja
Ponujam

Z zainteresiranostjo domačinov ter z veliko obiskov s strani turistov bi lahko v TNP-ju ustvarili kar nekaj zanimivih objektov in dejavnosti, v katerih bi obiskovalci nabirali nova znanja.

Da bi obiskovalci začutili pristen občutek življenja na domačijah, bi objekte zgradili na ekološki in nenevaren način ter v čim bolj originalni obliki. Zaradi široke izbire slovenskih tradicionalnih domačih jedi bi bili privlačni ogledi priprave teh jedi, z možnostjo da se tudi sami preizkusijo v pripravi ter kasneje tudi poskušini. Poleg učenja kuhanja bi predstavili tudi izdelovanje različnih produktov (maslo, milo..). Ponudili bi prenočevanja na seniku z zajtrkom, kot so ga včasih jedli kovači, pastirji, gozdarji in rudarji. Za najmlajše pa bi bila zanimivost jahanje islandskih konjev ter vožnja s prikolico, ki jo poganja konj ali traktor.

Ker je TNP zaščiten narodni park, bi prevoznim sredstvom močno omejili dostop do turističnih destinacij, bi pa zato uredili različno zahtevne, označene in urejene poti, po katerih bi imeli turisti dostop do »turističnih vasi«.  Za bolj avanturistične in adrenalinske tipe ljudi pa bi lahko odprli naravni adrenalinski park z naravnimi atrakcijami, ki nikakor ne bi škodile okolju, a vendar nudile užitek uporabnikom. 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja DomenSavs.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...