Pologi::Skupni projekt treh občin na Goriškem

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Skupni projekt treh občin na Goriškem

Avtor t-lab
Datum
7. oktober 2014
Tip
Novica

Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje (EZTS), ki so ga leta 2011 ustanovile občine Nova Gorica, Gorica in Šempeter-Vrtojba, je iz Bruslja dobilo prvi denar. Pet milijonov evrov bodo na Goriškem namenili za razvoj športno rekreativnega turizma ob reki Soči.

Ob reki Soči bodo uredili športno rekreativni park, ki se bo raztezal v obeh državah ob meji. Predsednik EZTS Robert Golob je poudaril, da je to prvi tak primer v Sloveniji, v projektu pa bodo zgradili mostove čez reko Sočo in uredili kolesarske steze na tem območju. Uredili bodo tudi celotno rekreativno in turistično ponudbo.

"Na eni strani bo to povezava do Goriških Brd kot gastronomska ponudba, na drugi strani povezava preko rekreativnih površin in športnega turizma na obe mesti. Želimo namreč ustvariti področje, kjer bomo lahko mlade s tega področja vsekodnevno družili med seboj. Na ta način bomo združili obe mesti v vsakdanjem življenju," je poudaril.

Obenem pa bodo z novim športno rekreativnim centrom končno uspeli izkoristiti vse naravne danosti, ki jih ponuja reka Soča in njena okolica temu prostoru in so bile doslej razdeljene na dve državi.

Urejanje površin ob reki Soči naj bi se začelo že prihodnje leto.

Povzeto po STA.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...