Pologi::Z muzejskim vlakom po Bohinjski progi in park

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Z muzejskim vlakom po Bohinjski progi in park

Avtor t-lab
Datum
6. avgust 2014
Tip
Ideja
Ponujam

 Z muzejskim vlakom po Bohinjski progi in obisk Parka miru na Sabotinu, Kostnica in Gorica. Kosilo je vključeno.

Predvideni odhodi 2014:
24., 31. maj;  07., 14. junij;  13., 20. september
 
Ob 8:53 bo muzejski vlak odpeljal z Jesenic, mimo Bleda in Bohinja proti postaji Most na Soči ali Kanal, kjer izstopimo. Za ljubitelje vožnje z vlakom, bo ta 108 let stara železniška proga, prav gotovo nepozabno doživetje. Pogledi na Blejsko jezero, na številne soteske in grape, vožnja skozi predore, med katerimi je najdaljši dolg kar 6327m, vas sigurno ne bo pustil ravnodušne. Na vlaku vas bodo spremljali vodniki in animatorji, ki nam bodo postregli z informacijami o vlaku in progi, po kateri se bomo peljali. V sestavi vlaka je tudi bife vagon, kjer se bomo lahko okrepčali.
 
Na železniški postaji v Kanalu nas pričaka avtobus. V spremstvu vodnika se odpeljemo na Sabotin, na pobočjih katerega so bili v boje na soški fronti vključeni pripadniki 22 narodov. V današnjem Parku miru ob ogledu kavern in muzeja prisluhnemo vodniku, ki nam pove prijetne, romantične in tudi žalostne zgodbe, ki so se pisale na gori, katera je znana kot zadnji alpski in prvi mediteranski hrib. 
 
Po ogledu je kosilo v restavraciji, nato se odpravimo na bližnjo kostnico na Oslavju, v Italiji, spomenik italijanskim vojakom, padlim v prvi svetovni vojni. Na poti do novogoriške železniške postaje si z avtobusom ogledamo še Gorico s številnimi palačami, parki in grajskim naseljem, v katerem so med 1. sv. vojno hranili smodnik. 
Povratek v Novo Gorco, nato pa s parno lepotico po soški dolini nazaj na Bled (18.58) in Jesenice (19.37).
 
Cene:
odrasli - 70 €
otroci 6 do 12 let - 34 €
otroci 0 do 6 let - brezplačno
 
Cena na osebo vključuje:
Vožnjo z muzejskim vlakom, lokalne avtobusne prevoze, ogled Parka miru in kostnice, kosilo, vodenje ter organizacijo izleta. 
 
Cena na osebo ne vključuje:
** Kosilo za otroke med 0-6 let ni vključeno.
 
Ostalo:
Na določenih terminih bo program izpeljan po navedenih cenah, ob minimalni udeležbi 30 oseb.
Za zaključene skupine lahko program spremenimo glede na želje. Če vam določeni termini ne ustrezajo, vam lahko organiziramo izlet z navadnim vlakom.
 
Informacije in rezervacije:
ABC Tourism
Celovška cesta 268, 1000 Ljubljana
+ 386 59 070 512

 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...