Pologi::Sredipolje – Doberdob – Cerje

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Sredipolje – Doberdob – Cerje

Avtor t-lab
Datum
6. avgust 2014
Tip
Ideja
Ponujam
Sredipolje -ogled kostnice in vojaško zgodovinskega muzeja. Vožnja po Doberdobski planoti -ogled naravoslovnega muzeja. Vožnja v Slovenijo. Sprehod med obrambnimi položaji pod Cerjem in ogled mogočnega spomenika – muzeja braniteljem slovenske zemlje.
 
Zbirališče potnikov na letališču Ronchi Dei Legionari oz. po dogovoru. 
Vožnja v Sredipolje (Redipuglia) – ogled kostnice in vojaško zgodovinskega muzeja ob vznožju vzpetine Sv. Elije. Muzej omogoča splošen pregled dogajanja na tem delu fronte, bogata zbirka orožja ga uvršča med najpopolnejše muzeje v Italiji. 
 
Po ogledu vožnja po Doberdobski planoti – značilni kraški planoti, kjer je potekala izmed najhujših bitk na Soški fronti. Boji so potekali zlasti v okolici Griže (Monte dei sei Busi) in Debele Griže (običajno imenovane hrib Svetega Mihaela). Tu je potekal t.i. Kraški odsek Soške fronte, od reke Vipave na severu, do Devina na jugu. Strelski jarki in druga znamenja pričajo o srditosti spopadov in težkih življenjskih razmerah na prvi bojni črti. Po sprehodu bomo pot nadaljevali po mikavni kraški pokrajini do Naravnega rezervata doberdobsko jezero – do sprejemnega centra Gradina, ki se nahaja na razgledni točki na doberdobskim jezerom. V centru si bomo ogledali zgodovinsko-naravoslovni muzej  ter se okrepčali s tipično kraško malico. 
 
V nadaljevanju se bomo podali na slovensko stran do vasice Lokvica na skrajnem severozahodnem delu planote Komenskega Krasa. Nad vasjo je vzpetina Cerje, od koder se Kras strmo spušča proti Spodnji Vipvavski dolini. Na Cerju stoji mogočen spomenik – muzej braniteljem slovenske zemlje. Vzpetine okrog Lokvice so bile med prvo svetovno vojno strateškega pomena. Sprehod med obrambnimi položaji pod Cerjem (cca 3 – 4 ure).
 
Pozno kosilo. Po dnevu polnem novih vtisov bo sledil povratek na odhodno mesto. 
 
 
Informacije in rezervacije:
Turistična agencija Gea Mozetič Tamara
Trg Ivana Roba 4
05/393-6117
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...