Pologi::Spoznajte zgodovino in kulinariko Goriške in Krasa

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Spoznajte zgodovino in kulinariko Goriške in Krasa

Avtor t-lab
Datum
6. avgust 2014
Tip
Ideja
Ponujam
3-dnevni paket (2 polna penziona) zajema ture/izlete po delu Goriške in Krasu, kjer so številni ostanki velike vojne (kaverne, spomeniki, muzeji na prostem, pokopališča itd.).
Dve nočitvi v Novi Gorici (Slovenija), ena v Gorici (Italija).
 
1. dan: Prihod v hotel. Tura se začne z ogledom samostana Kostanjevica in grobnice Bourbonov, sledi ogled trga Evrope in muzeja Kolodvor na žel. postaji Nova Gorica. Sledi pokušina izvrstnih vipavskih vin v bližini (Zalošče) ter ogled gradu Kromberk. Večerja v izbranem hotelu ter po želji ogled zabavnega programa v zabaviščnem centru Perla.
 
2. dan: Zajtrk v hotelu. Odhod  do bližnje Gorice (Italija), ogled glavnega trga Travnik, sprehod mimo nekdanje židovske četrti  do  Goriškega gradu, ogled muzeja 1. svet.vojne. Sledi pot v bližnje Oslavje, kjer je bila konec 30-ih let prejšnjega stoletja postavljena kostnica padlim borcem za Italijo. Odhod do »parka miru » na Sabotinu,  ogled kaverne in sistem jarkov, ki so jih zgradili v 6. soški bitki. Kosilo in prosto za uživanje v razgledu na Furlanijo in Vipavsko dolino. Sledi pot v Goriška Brda, v Gonjače na razgledni stolp, ki ponuja razgled od morja do Alp. Obisk srednjeveške vasice Šmartno, v vasi ogled  stare briške hiše ter degustacija avtohtone briške rebule. Povratek v hotel, večerja in nočitev. Po želji obisk centra dobrega počutja SPA Perla ali zabavnega programa v htl Perla.
 
3. dan: Zajtrk v hotelu. Zadnji dan preživite na Goriškem Krasu. Pot nas vodi do pomnika braniteljem slovenske zemlje – Cerje. Sprehod po okolici, ki je  dobro označena s info tablami o dogodkih med 1. svet.vojno. Prevoz do lokalne gostilne na Krasu, kosilo s lokalnimi jedmi. Od tod sledi  prečkanje nekdanje meje  v Sredipolje (Redipuglia - Italija), kjer je na ogled kostnica,  posvečena vsem padlim vojakom v 1. svet.vojni. Priporočamo tudi ogled bližnjega muzeja na prostem Debela Griža -  Monte S. Michele, kjer so prav tako vidni ostanki 1.sv. vojne. Zaključek izleta.
 
Tip nastanitve: hotel*** / hotel****
Št. noči: 2
Ponudba velja za: individualno
Storitev: FB
Cena: 172,50 € / 267,50 €
 
Cena na osebo vključuje:
Ogledi, vstopnine, degustacije, kosila in večerje po programu, nočitve z zajtrkom v izbranem hotelu.
 
Cena na osebo ne vključuje:
Enopost. soba htl 3*= 15€/osebo/noč, enopost. soba htl 4*=35€/osebo/noč, turistična taksa in zavarovanje, vodenje, prevoz,pijača.
Popusti: 
Popust na dodatno ležišče: otroci do 2,9 let= 100%, od 3 do 11,9 let= 50%, od 12 let dalje= 20%.
 
Ostalo:
Na hotelski recepciji vprašajte za zemljevid Pot miru, od Alp do Jadrana.
 
Informacije in rezervacije:
Hit d.d. Nova Gorica 
Delpinova 7 a, Nova Gorica
00386 5 331 13 41

 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...