Pologi::Raziskovanje kulinarike Goriške, Krasa in Posočja

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Raziskovanje kulinarike Goriške, Krasa in Posočja

Avtor t-lab
Datum
6. avgust 2014
Tip
Ideja
Ponujam
4-dnevni paket (3 polpenzioni in zgodovinsko in turistične znamenitosti s kulinarično ponudbo krajev, kjer je potekala Soška fronta. Dve nočitvi v Novi Gorici (Slovenija), ena v Gorici (Italija).
 
1. dan: Prihod v hotel 3* oz. 4*.  Ogled samostana Kostanjevica in grobnice Bourbonov, ogled trga Evrope in muzeja Kolodvor.  Sledi  pokušina tipičnih primorskih vin v neposredni bližini (Osek) ter ogled gradu Kromberk. Večerja v izbranem hotelu ter po želji ogled zabavnega programa v htl Perla. 
 
2. dan: Zajtrk v hotelu. Ogled “Parka Miru” na pobočju Sabotina, voden ogled kavern in sistema jarkov, ki so jih zgradili v 6. soški bitki.  Na Sabotinu pripravijo tipično primorsko kosilo. Spust v dolino in vožnja mimo znamenitega Solkanskega mostu (največji kamniti lok na svetu) in ogled Sv. Gore, romarskega središča z baziliko Marijinega vnebovzetja. Poleg  sakralnih znamenitosti se izpred cerkve ponuja razgled na obe Gorici, Kras in furlansko nižino.  V bližnji vinoteki večerja z najboljšimi lokalnimi vini in dobrotami Goriške. Nočitev v izbranem hotelu.
Možnost obiska zabavnega programa ali centra dobrega počutja SPA Perla. 
 
3. dan: Zajtrk v hotelu. Izlet na Kras, do pomnika braniteljem slovenske zemlje – Cerje. Možen sprehod po okolici, ki je označena s info. tablami o dogodkih med 1. Svet. vojno. Prevoz do lokalne gostilne na Krasu, kosilo s tipičnimi lokalnimi jedmi. Sledi prečkanje nekdanje meje, danes združene Evrope do morja, kjer je ogled gradu Devin. Odhod v Sredipolje - Redipuglio na ogled kostnice. Na poti proti hotelu priporočamo še ogled  muzeja na prostem “Monte S. Michele”. Večerja in nočitev  v hotelu.
 
4. dan: Zajtrk v hotelu. Po odjavi iz hotela odhod  do Mosta na Soči, kjer vas z ladjico Lucija popeljejo po jezeru.  Priporočamo ogled muzeja na prostem na Kolovratu, ki je med 1. sv. vojno predstavljal del tretje italijanske obrambne črte. Pot nadaljujete po grebenu na turistično kmetijo v Avsi, kjer vam pripravijo kosilo. Skozi Livek spust v Kobarid. Ogled kobariškega muzeja 1.sv.vojne, kjer  je na ogled stalna razstava o gorskem bojevanju v Julijskih Alpah in o zadnji, dvanajsti Soški bitki. Kobariški muzej je  prejel nagrado Sveta Evrope  l.1993. Iz glavnega mesnega trga se sprehodite do italijanske kostnice pri cerkvi sv. Antona, kjer ležijo posmrtni ostanki padlih vojakov. 
 
Tip nastanitve: hotel*** / hotel****
Št. noči: 3
Ponudba velja za: individualno
Storitev: FB
Cena: 260 € / 396 €
 
Cena na osebo vključuje:
Ogledi, vstopnine, degustacije, kosila in večerje po programu, nočitve z zajtrkom v izbranem hotelu.
 
Cena na osebo ne vključuje:
Enopost. soba htl 3*= 15€/osebo/noč, enopost. soba htl 4*=35€/osebo/noč, turistična taksa in zavarovanje, vodenje, prevoz, pijača.
 
Popusti: 
Popust na dodatno ležišče: otroci do 2,9 let= 100%, od 3 do 11,9 let= 50%, od 12 let dalje= 20%.
 
Ostalo:
Na hotelski recepciji dobite zemljevid Pot miru, od Alp do Jadrana.
 
Informacije in rezervacije:
Hit d.d. Nova Gorica 
Delpinova 7 a, Nova Gorica
00386 5 331 13 41

 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...