Pologi::Doberdob – hrib Svetega Mihaela – Nova Gorica

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Doberdob – hrib Svetega Mihaela – Nova Gorica

Avtor t-lab
Datum
6. avgust 2014
Tip
Ideja
Ponujam
Vožnja po Doberdobski planoti -ogled naravoslovnega muzeja. V nadaljevanju ogled muzeja prve svetovne vojne na Debeli Griži – hrib Svetega Mihaela. Po ogledu vožnja mimo Gorice (Gorizia) v Novo Gorico – eno najmlajših slovenskih mest. Ogled mesta (Trg Evrope, samostan Kostanjevica, Sveta Gora). Zbirališče potnikov na letališču Ronchi Dei Legionari oz. po dogovoru.
 
Vožnja po Doberdobski planoti – značilni kraški planoti, kjer je potekala izmed najhujših bitk na Soški fronti. Pot nas bo vodila po mikavni kraški pokrajini do Naravnega rezervata doberdobsko jezero – do sprejemnega centra Gradina. V centru si bomo ogledali naravoslovni muzej  ter se okrepčali s tipično kraško malico. 
 
V nadaljevanju se bomo podali na ogled muzeja prve svetovne vojne na Debeli Griži – hrib Svetega Mihaela, ki se nahaja na ploščadi istoimenskega hriba. Kljub majhnim dimenzijam ohranja muzej pomembna pričevanja o težavah, s katerimi so se spopadali italijanski vojaki, ki so se bojevali na tem območju. Boji so potekali zlasti v okolici Griže (Monte dei sei Busi) in Debele Griže. Strelski jarki in druga znamenja pričajo o srditosti spopadov in težkih življenjskih razmerah na prvi bojni črti. S ploščadi pred muzejem pa se odpira čudovit pogled na dolino Soče in na mesto Gorica. Ob tem pogledu lahko še dandanes dojamemo pomen tega vrha, ki je predstavljal odličen položaj za nadzor nad nižjim ozemljem.
 
Po ogledu vožnja mimo Gorice (Gorizia) v Novo Gorico – eno najmlajših slovenskih mest. Naš prvi postanek bomo imeli na Trgu Evrope, ki je nastal po vstopu Slovenije v Evropsko unijo. Zapeljali se bomo na grič Kostanjevica, kjer se nahaja spomenik sakralne umetnosti ter zgodovinski in kulturni spomenik (grobnica Bourbonov in samostanska knjižnica). Po ogledu bomo vožnjo nadaljevali ob smaragdni reki Soči proti 681 m visoki gori, znani pod imenom Sveta gora. Med potjo se nam bo pogled odprl na znameniti Solkanski kamniti železniški most, drugi tovrstni most na svetu. Ogled romarske bazilike svetogorske Matere božje. Če nam bo vreme naklonjeno, bomo uživali ob razgledu od Alp pa vse do morja.
 
Po dnevu polnem lepih vtisov o prijaznih krajih, pokrajini in domačinih bo sledil povratek v kraj odhoda.
 
 
Informacije in rezervacije:
Turistična agencija Gea Mozetič Tamara
Trg Ivana Roba 4
05/393-6117

 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...