Pologi::O Antonu, zavetniku Rekreatura

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

O Antonu, zavetniku Rekreatura

Avtor t-lab
Datum
7. avgust 2014
Tip
Znanje
Ponujam
Do začetka letošnjega Rekreatura je le še dobrih 14 dni in tempo priprav je temu primeren. Konec tega tedna sem končal z zadnjim kolesarskim preverjanjem trase in pred tem doživel mrzlo prho! Okoli Fakker Seeja (Baškega jezera) bo ravno na dan in uro naše 2. etape po Avstriji potekal triatlon in bodo vse ceste zaprte. Na vrat na nos je bilo treba najti novo pot, ki mora biti lepa, zanimiva in varna. Na pomoč smo poklicali zavetnika Antona, ki je našemu traserju sredi noči teleportiral novo varianto trase 2. etape. Ko smo jo preverili na terenu, smo spet ugotovili, da je Anton naš največji nadnaravni zaveznik. Takoj smo mu darovali!
 
Kdo zaboga je Anton?
Bil je čisto navadna in na cesto odvržena plišasta lutka, ki jo je Božo našel davnega 2007, ko smo iz Izole kolesarili po trasi 1. etape takratnega Rekreatura. Ležal je na sredini kar zahtevnega klanca na Sveti Anton . To je tam proti celini, ko še zadnjič vidiš naše morje. Lutko je Božo pobral, saj mu je bila simpatična, in kmalu se je začelo. Nebo je počrnelo in ulilo se je kot iz škafa. Pri spustu v Kubed je padla Metka, ob vzponu na Črni Kal se je Srečku odtrgala jeklenica, na popolni čistini iz Sežane nas je ponovno napral dež. Ko smo se prezebli in mokri ustavili v Komnu, je nekdo zinil: "Ali se vam ne zdi, da imamo same težave od takrat, ko s sabo Božo vozi tole lutko?" Srepo smo se zazrli vanjo in takoj opazili njen hudomušno nagajiv nasmeh. "Kaj pa, če je to kakšen Voodoo in prinaša nesrečo, če mu ne daruješ," je naslednji pametno ugotovil. Ker smo bili ravno na pravem mestu, čakali smo kosilo, smo takoj naročili dve krepki rundi "darov Antonu", ki je v tistem trenutku dobil svoje ime.
 
In res so od takrat naprej vse težave in nevšečnosti na Rekreaturu zanemarljive, saj vemo, da bo Anton vse rešil, če mu bomo le dovolj darovali. In od leta 2007 mu vsaka ekipa pred štartom daruje. Nihče ne ve, kako obilni naj bodo darovi, a če ima katera ekipa nevšečnosti, pač reče, da je Antonu premalo darovala. In nobenega dvoma ni, da bo tudi letos tako. 
 
Tale zgodbica me je malce odvrnila od osredotočenega celodnevnega sedečega in mislečega dela in naj z zavedanjem, da je tako hotel Anton, končam današnji podjetniški dnevnik.
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...