Pologi::Raziskava o potovalnih navadah Italijanov

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Raziskava o potovalnih navadah Italijanov

Avtor t-lab
Datum
19. avgust 2014
Tip
Znanje
Ponujam
Sejem BIT je pred Expom 2014 v sodelovanju z raziskovalnim inštitutom Isnart objavil raziskavo, ki spremlja potovalne navade italijanskih gostov, in prišel do več zanimivih ugotovitev. Število potovanj Italijanov se je od leta 2000, ko jih je bilo 89 milijonov, zmanjšalo na 63 milijonov v lanskem letu, ki ga je močno pestila kriza. Res pa se je sorazmerno povečeval delež potovanj na tuje, ki je od leta 2000, ko je dosegel 15 %, do lanskega leta narastel na 20 % vseh potovanj.
 
Spremenil se je tudi način preživljanja prostega časa. Gost se je iz pasivnega uživalca turističnih storitev spremenil v aktivnega raziskovalca novih zgodb. Sodobni popotnik želi obiskati tudi manj znane kraje, ne zgolj najboljih poznanih turističnih letovišč. Italijanski gost se – sicer še vedno previdno – z obale seli v mesta, gore in jezera.
 
V raziskavi si preberite tudi, kako je na potovalne navade vplival vzpon interneta, porast mrežnih nakupov in vzpon mobilnih aparatov in aplikacij.

Raziskava v italijanskem jeziku je na voljo TUKAJ.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...