Pologi::Kako financirati ustanovitev in rast start-upa?

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Kako financirati ustanovitev in rast start-upa?

Avtor t-lab
Datum
8. april 2014
Tip
Energija
Ponujam

Na Ekonomski fakulteti v Ljubljani Mladi podjetnik organizira brezplačni dogodek, namenjen vsem bodočim ter mladim podjetjem. Tematika bo več kot zanimiva - kako financirati ustanovitev ter rast startupa.

S tokratnim dogodkom bodo posegli na področje pridobivanja kapitala za vzpostavitev in rast mladega oziroma startup podjetja. Slišali boste informacije in rešitve iz prve roke, s strani strokovnjakov in podjetnikov samih. 
 
Dnevni red dogodka (24. april ob 17.00, EF v Ljubljani):
 
17:00: Pozdrav organizatorja in predstavnika glavnega sponzorja
17:08: Kako vam lahko na poti pomaga Zavod mladi podjetnik?
Informacije na portalu, brezplačna podjetniška izobraževanja, poglobljene delavnice v obliki MP šole, svetovanja, podjetniški forum, MP coworking in virtualna pisarna, MP računovodstvo - to so le nekatere storitve, ki jih nudimo mladim podjetjem.
17:10: Kateri viri financiranja so na voljo?
Začeli bomo z osnovami: Kateri viri financiranja so na voljo? Kateri so startupom najbolj dostopni? Kaj so njihove prednosti in kaj slabosti? Kateri so primeri podjetij, ki so uspešno izkoristili katerega izmed virov sredstev?
17:40: Kako prepričati investitorja tveganega kapitala?
Tvegani kapital, angelski kapital ter kapital skladov tveganega kapitala predstavljajo pogost vir financiranja rasti podjetja ob širitvi na tuje trge. V Sloveniji je pred nekaj leti denar v sklade tveganega kapitala vložila tudi država. Gre za kar 35 milijonov evrov, ki morajo biti porabljeni do leta 2015. Kako prepričati investitorja nam bo razkril Matej Zalar iz podjetja Visionect, ki je tudi sam prejelo investicijo.
18:10: Množično financiranje - primer Kickstarterja in Chipolo
Kickstarter je spletna platforma, ki podjetjem z inovativnimi projekti omogoča zbiranje sredstev s strani končnih kupcev, ki v podjetje in njihove produkte/strotive verjamejo. Gre za podporo projektov v začetni fazi, ko se še razvijajo ter ustvarjalci nujno potrebujejo sredstva za zagon. Na tej platformi se je uspešno predstavilo tudi nekaj slovenskih podjetij, eno izmed njih je ustvarilo produkt Chipolo. Uspešno in nadvse zanimivo zgodbo tega slovenskega startupa nam bo predstavil Tadej Jevševar iz podjetja Nollie Apps.
18:40: Kateri razpisi so zanimivi za mlada podjetja?
Pristojna ministrstva vsako leto objavijo za več 100 milijonov evrov razpisnih sredstev. Pomemben del teh razpisov je namenjen vzpodbujanju podjetništva, torej lahko za sredstva kandidirajo podjetja, za mnoga med njimi tudi mlada podjetja. To je odlična priložnost za startupe, da pridejo do zagonskih sredstev za razvoj svojih produktov. Andrej Kure iz podjetja Vinibis bo predstavil možnosti pridobivanja razpisov za mlada podjetja s poudarkom na aktualnem razpisu P2, ki se pojavi vsako leto in je najbolj primeren razpis za razvijanje tehnoloških produktov za mlada podjetja. 
19:20: Kako do kredita?
Padec bonitetnih ocen, reševanje zgrešenih finančnih naložb, nevračanje kreditov ter pomanjkanje denarja na splošno, to je le nekaj razlogov, zakaj je danes bistveno težje priti do kredita kot pred krizo. Če ste mlado podjetje brez zagotovljenih prihodkov oziroma te le predvidevate v vašem poslovnem načrtu, je naloga še toliko težja. Predstavnik banke bo govoril o možnostih mladega podjetja za pridobitev kredita.
19:50: Zaključek ter pogostitev
 
Obvezne so prijave!
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...