Pologi::Ljubljani nagrada EU za trajnostno mobilnost

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Ljubljani nagrada EU za trajnostno mobilnost

Avtor t-lab2
Datum
1. april 2014
Tip
Novica

Evropska komisija je za prejemnico nagrade evropskega tedna mobilnosti razglasila Ljubljano. Evropski komisar za mobilnost in promet ter podpredsednik Evropske komisije Siim Kallas je ob tem dejal: „Navdušen sem nad predanostjo vseh finalistov, ki delujejo na različnih področjih za izboljšanje mestnega prometa. Če želimo rešiti izzive v zvezi z mobilnostjo v mestih, se moramo ozreti onkraj vprašanja prometa. To je tudi razlog, da krepimo svojo podporo za usklajeno delovanje."

Evropski komisar za okolje Janez Potočnik pa pravi: „Kot vsako leto si finalisti za nagrado evropskega tedna mobilnosti zastavljajo vse ambicioznejše cilje in razvijajo vse naprednejše inovacije. V veselje mi je gledati, kako velik je prispevek programov, izdelanih v okviru te kampanje, k spodbujanju trajnostnega bivanja v EU. Trajnostna mesta so bistvenega pomena, če želimo prihodnjim generacijam zagotoviti kvaliteto življenja v teh mestih“.

Ljubljana, prestolnica in največje mesto Slovenije, je potrdila svojo predanost kampanji evropskega tedna mobilnosti z vzpostavitvijo obsežnega programa dejavnosti in dogodkov, ki spodbujajo trajnostne načine prevoza, ter z uvedbo trajnih ukrepov v korist uporabe javnega prevoza, kolesarjenja in pešačenja. S stalnim osredotočanjem na temo leta 2013, namreč „Vaš korak za čistejši zrak“, je uspešno angažirala široko paleto deležnikov, vključno z raziskovalnimi centri, šolami, vrtci ter športnimi združenji in združenji državljanov. Z razširitvijo obstoječih meritev hrupa in kakovosti zraka je Ljubljana dobila boljši pregled nad učinkom motoriziranega prometa na javno zdravje in kakovost življenja. Mesto je izrabilo tudi priložnost za izvajanje raziskav o potovalnih navadah in zbiranje podatkov o uporabi koles. Na dan brez avtomobila je bil v Ljubljani omejen dostop z avtomobilom na Slovensko cesto, eno največjih in s prometom najbolj obremenjenih cest v mestu. To območje bo zdaj postopoma preoblikovano v območje za pešce.

Drugouvrščeni mesti sta bili Östersund in Budimpešta. Več o finalistih za nagrado evropskega tedna mobilnosti najdete tukaj.

Vir: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-305_sl.htm

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...