Pologi::Slovenska začimbno-zeliščna šatulja

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Slovenska začimbno-zeliščna šatulja

Avtor Petrusja
 

Natečaj : Poziv: T-lab Snovalec 2014

10.02.2014
Datum
24. februar 2014
Tip
Ideja
Ponujam

Slovenija se ponaša z izjemno bogato in pestro kulinarično dediščino, umetnostno obrtjo in tradicijo zeliščarstva. Ko vse to vsebinsko povežemo in lično zapakiramo, dobimo nekaj novega, drugačnega, zanimivega in predvsem uporabnega za turista. Dobimo nov kulinarični spominek, poimenovan Slovenska začimbno-zeliščna šatulja. V leseni ovalni šatulji z obodnim pokrovom, ki je pomemben predmet naše alpske dediščine se namreč skrivajo lovor, kumina, majaron, pehtran in šetraj; izbor zelišč, pridobljen z analizo receptov v knjigi Okusiti Slovenijo.

Le kdo bi se lahko uprl izboru slovenskih zelišč, predstavljenih v povezavi z recepti vabljivih jedi iz knjige Okusiti Slovenijo? Turist, pa naj bo to naključni obiskovalec naše dežele, avanturistični popotnik, entuziastični kulinarik, ljubitelj dobre hrane in pijače - kupec šatulje, ob povratku domov seboj prinese tudi kanček Slovenije in si po želji še kadarkoli zatem pričara vonj in okus obiskane dežele.

Kulinarični spominki v Sloveniji kličejo po inovaciji, ki ni samo nova in drugačna, ampak okoli sebe ustvarja tudi poligon možnosti za prodajo/predstavitev navezujočih se artiklov: kulinarični spominki (hrana in pijača), z zelišči odišavljena olja in kisi, suhorobarski izdelki, kuharska literatura, predpasniki, kuharske kape s šaljivimi napisi in nenavsezadnje tudi kak magnet ali majica z motivom kranjske klobase, potice ali pogače ne bi smel manjkati. Vse kar predstavlja naše kulinarično bogastvo naj bo predstavljeno s ponosom, na izviren način in kvalitetno.

Na krilih slovenskih zelišč ponesimo našo kulinariko širom sveta :)

 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Petrusja.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...