Pologi::Turistično središče Cerknica

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Turistično središče Cerknica

Avtor zizius
 

Natečaj : Poziv: T-lab Snovalec 2014

10.02.2014
Datum
24. februar 2014
Tip
Ideja
Ponujam

Cerkniško območje je Slovencem razmeroma poznana destinacija, predvsem zaradi svojih številnih naravnih znamenitostih (Cerkniško jezero, Križna jama, Rakov Škocjan, gradovi, gozdovi, itd.). Kljub bogatemu prepletu naravne in kulturne dediščine, pa je območje s turistično ponudbo zelo podhranjeno. S tem razlogom je tudi obisk turistov zgolj stihijski in tisti, ki pridejo, ostanejo tu le nekaj ur. Turističnih prilivov Občina Cerknica skoraj nima, obstoječi turistični delavci in gostinci pa se samo s turizmom ne morejo preživljati.

Pred nekaj meseci smo se zbrali kot ekipa, ki jo sestavljajo izkušeni podjetniki, obetajoči arhitekti in ambiciozni ekonomisti. Združila nas je želja po napredku, v turizmu vidimo neizkoriščene možnosti in hkrati menimo, da je turizem ena redkih gospodarskih panog, ki je primerna za razvoj Cerknice in Notranjske.

Razvijamo Turistično središče v Cerknici na približno dveh hektarih zemljišča, ki je vpeto med Cerknico na severu in številnimi kozolci ter odprtimi razgledi na jezero in okoliška hribovja na jugu. Središče bo vsebovalo kamp z bungalovi, športne površine z bazenom, osrednji gostinski objekt, javni odprt prostor primeren za prireditve, parkovne površine s sprehajalnimi potmi in številnimi razvedrilnimi programi za otroke.

Vsa arhitektura bo sledila nizkoenergijskim standardom, bo čim manj izstopajoča in prilagojena naravnemu okolju. Izbrani materiali bodo sledili tradicionalnim stavbarskim značilnostim (les, kamen) in vsa potrebna energija bo pridobljena iz obnovljivih virov energije.

Ustvarjamo prijetno in gostoljubno okolje za domače in tuje obiskovalce. Smo pomemben člen pri oblikovanju turistične destinacije Cerknica. Prepoznani smo po kakovostnih storitvah in zgled za naravi prijazen način življenja. Usmerjeni smo v individualni pristop do gosta. Vsem obiskovalcem, ne glede na njihovo starost in motiv njihovega prihoda nudimo nepozaben splet doživetij. Ustvarjamo blagovno znamko za danes, kot tudi za prihodnje rodove.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja zizius.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...