Pologi::Zadnjič letos

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Zadnjič letos

Avtor t-lab
Datum
19. december 2013
Tip
Znanje
Ponujam
Ko berem, kaj vse sem v podjetniških dnevnikih zapisal, ugotavljam, da se skoraj povsod ponavlja "čas". Obdobje, ko zaključek leta odštevamo po dnevih, pa ima za čas vedno dodaten čar. Ugotavljamo, kje nam ga je zmanjkalo, kje ga je bilo preveč in kje ravno prav. In seveda delamo načrte, kako nam bo tekel v prihajajočem letu.
 
Če preletim leto, ki se končuje, hitro ugotovim, da je bilo zame poslovno tako slabo, kot že dolgo ne, in tako dobro, kot že dolgo ne. Uganka? In takoj odgovor: 
"Poslovno slabo" pomeni, da je gospodarska kriza, s katero nas politika in posledično mediji zalagajo vsak dan, dokončno odplaknila še zadnje neresne naročnike (t.i. zbijači cene in pozabljivci plačila), novih njim podobnih si ne upam in nočem več iskati. Zato je bilo stanje na transakcijskem računu včasih takšno kot daljnega 1989, ko smo se še v bivši Jugi začeli iti podjetništvo in je bila hiperinflacija in neplačevanje in nova država in kaj vem kaj še.  
"Poslovno dobro" pa je to, da sem končno začel ideje iz glave spravljati v konkretno življenje. Dva projekta, ki ju sicer delamo že dalj časa, končno dobivata konkretno obliko na terenu in mi vlivata velik optimizem in nestrpno pričakovanje v letu 2014. Energija, ki se mi pri tem sprošča, je natanko takšna kot takrat, ko sem zapustil dobro plačano službo in začel podjetniško popotovanje. 
 
Ko breme samozadostnosti odvržeš, ugotoviš, da so okoli tebe ljudje, ki marsikaj znajo bolje in so to s tabo tudi pripravljeni deliti. In kot je v življenju to običaj, se vse dogaja po nekih naključjih. Greš na neko srečanje, ne pričakuješ ničesar pomembnega, pa se izkaže, da so tam ravno tisti ljudje, ki razmišljajo in iščejo enako kot ti. In stvari se premaknejo.
 
Zato je dobro, da sem po naključju že lani šel na T-lab predstavitev, tam srečal prave ljudi in z njimi moje ideje dobivajo obliko. Eno takšnih srečanj je bilo tudi zadnje, ko smo se 13.decembra srečali v prostorih Good Place v Ljubljani. Na "dobrem kraju" sem izvedel marsikaj poučnega in dobrega za mojo samozavest. Ugotovil sem, da to, kar delam večino življenja za lastno veselje in veselje mojih prijateljev (dogodke z vsebino), Ljubljančani prodajajo turistom! Ni torej dovolj dobra ideja, ideja mora biti tudi zaslužek.
 
Pa me je spet zaneslo čisto drugam. Če vas zanima, kako napreduje naš projekt Rekreatur, naj zapišem, da tako, kot sem pričakoval in iz izkušenj že vem. Kar naenkrat srečaš prave ljudi, dobiš prave odgovore in projekt se premakne iz cepetanja na mestu. In to se na moje veliko veselje zdaj dogaja.  
 
Za zadnji letošnji dnevnik naj vam kot voščilo pritisnem idejo, kako lahko svoje poslovne partnerje obdarujete z zgodbo. Na fotografiji sva lastnika Studia OREH decembra 2006, ko sva kot "kolednika" obiskala vse zveste poslovne partnerje. Ob tem sva jim prinesla veliko smeha, dobre volje in odnesla polne nahrbtnike dobrot :)
 
In naj bo ta nasvet moje novoletno darilo vsem vam, ki so vam ideje način življenja.
 
Avtor prispevka, Andrej Zalokar, je postal T-lab snovalec 2013 z idejo Rekreatur International
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...