Pologi::Muzej Od planine do Planike

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Muzej Od planine do Planike

Avtor t-lab
Datum
15. oktober 2013
Tip
Ideja
Ponujam

Pristopam k omrežju turističnih akterjev za razvoj in promocijo turističnega produkta na temo 1. svetovne vojne. Želim si povezovati z ostalimi akterji, ki razvijajo turistični produkt na isto temo. Zanimajo me skupne razvojne in promocijske aktivnosti.

Naziv: Mlekarna Planika d.o.o
Naslov: Gregorčičeva 32, 5222 Kobarid
tel.: 05 38 41 000
e-mail: info@mlekarna-planika.si
spletna stran: www.mlekarna-planika.si

V Mlekarni Planika smo skupaj s Tolminskim muzejem postavili zgodovinsko-etnološko zbirko Od planine do Planike. V njej je predstavljena bogata tradicija planinskega pašništva in razvoj sirarstva, na osnovi katerega je nastala današnja Mlekarna Planika.
 
Z muzejem želimo dejavnost planinskega pašništva in sirarstva predstaviti širši javnosti. V muzejski zbirki si lahko preberete o izkopaninah, ki so jih našli na mestu, kjer je postavljena današnja Mlekarna Planika, nadaljuje se prikaz tradicije skozi zgodovino, na ogled je tudi planinski stan z vso potrebno opremo za predelavo mleka v sir, ki so jo in jo še danes uporabljajo na naših planinah. Osrednji del zbirke predstvlja petnajstminutni film.

 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...