Pologi::Grem v neznano...

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Grem v neznano...

Avtor t-lab
Datum
26. september 2013
Tip
Znanje
Ponujam
...ljudje smo si med seboj različni. Toliko, kot nas je, toliko pogledov je na svet. Tako je neznano lahko največja nočna mora in največja avantura. Vse v enem. Samo stvar pogleda in odločitve. S prijavo na snovalca sem si kupila zmagovalno srečko, ki mi je na široko odprla vrata, da neznano, ki je meni tako znano, zaživi. Je pa že tako, da  pot, ki se skriva za temi vrati, vodi po poti, ki meni ni znana. In da bo ta izlet v neznano avantura, sem za popotnico dobila dva sopotnika, ki mi pomagata držati kurz.
 
Samozavest, ki se je napajala iz ideje, da sem svojo idejo »naštudirala« z vseh možnih zornih kotov, je kmalu dobila realno sliko. Za to novo podobo (??? nad mojo glavo) je bilo potrebnih le nekaj pravih vprašanj. No, pa smo bili tam, ko lastna ideja postane največja omejitev. Slepa ulica. Običajno je izhod iz nje povratek na njen začetek. Kar pa še ne pomeni nujno tudi nove ulice. Pomeni pa nova vprašanja, ki sem si jih morala zastaviti. Ali moja rešitev  ni dobra ali ni dober in jasen način, kako sem jo predstavila?!? In ko si ujetnik lastne ideje, to pomeni težavo, saj je horizont že bil dosežen. Da pa se obzorje lahko razširi, se je včasih potrebno dvigniti nad lastno idejo in prisluhniti svežemu vetru. Imam  srečo, da sem bila prisotna na delavnici, ki jo je organizirala ga. Taja Veroti (NLP coach), na kateri nam je med drugim predstavila tudi tehniko, kako lahko na zabaven in družaben način v štirih korakih odstraniš nastalo oviro. Koraki:
1. Definiraš težavo.
2. Vzrok – Kaj je pripeljalo do težave?
3. Možnosti – zapišeš minimalno 20 idej (brez cenzure).
4. Izbira – izbiraš med zapisanimi idejami in se sprašuješ, kaj bi se moralo zgoditi, da bi bilo to mogoče. Na koncu izbereš »najboljše«in tebi najbolj sprejemljivo.
 
Verjetno vas zanima, kje sta tukaj zabava in druženje… pri vas doma. Da bodo štirje koraki uspešnejši in bolj inovativni, na druženje povabite znance in prijatelje, ki jih s svojo idejo (še) niste ubili in ki ne poznajo vsakega njenega detajla. Povabite osebe, ki prihajajo iz različnih okolij, tako boste dobili paleto novih idej, mogočih in nemogočih, pa morda še pravi domači štrudelj, ki bo, nehote, pripomogel k še večji izvirnosti. Je že tako, da se z izzivi spopadamo vsak na svoj način. Verjetno noben način ni niti pravilen niti napačen, so pa tisti, ki so nam bolj domači, in tisti, ki so nam malo manj.
 
Končna destinacija te avanture je znana, imenuje se Gremo v neznano. Ni pa še znano, koliko štrudljev bo potrebnih, da se razkrijejo vse neznanke, ki vodijo na končno destinacijo. In ravno to je tisti čar, da si dovoliš razpreti krila in pustiš vetru, da te nosi cilju naproti.
 
Avtorica prispevka, Nataša Gočen, je postala T-lab snovalka 2013 z idejo Odkrivajmo Slovenijo z izleti v neZNAno
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...