Pologi::Podpora NVO pri varovanju okolja

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Podpora NVO pri varovanju okolja

Avtor t-lab
Datum
17. september 2013
Tip
Energija
Ponujam

V okviru programa LIFE+ je Generalni direktorat za okolje objavil javni razpis, namenjen podpori evropskim nevladnim organizacijam, ki delujejo na področju varstva okolja. Eden glavnih ciljev programa je spodbujanje nevladnih organizacij (NVO), dejavnih predvsem na področju varovanja okolja in izboljšanja na tem področju na evropski ravni. Ta razpis za zbiranje predlogov je namenjen sofinanciranju stroškov delovanja evropskih okoljskih nevladnih organizacij v zvezi z dejavnostmi, predvidenimi v njihovem letnem delovnem programu za leto 2014, ki vključujejo prispevek izvajanja in / ali razvoja okoljske politike in zakonodaje v Evropi. Pričakuje se okrepitev sodelovanja NVO v postopku dialoga na področju izdelave okoljske in podnebne politike in pri njenem izvajanju.

Glavni cilj predlaganega delovnega programa se mora nanašati na enega ali več izmed naslednjih tematskih ciljev:
• Za varovanje, ohranjanje in izboljšanje naravnega kapitala Unije.
• Da se bo Unija preoblikovala v učinkovito pri rabi virov, zeleno in konkurenčno gospodarstvo z nizkimi emisijami ogljika.
• Varovanje državljanov Unije pred z okoljem poveznimi pritiski in tveganji za zdravje in dobro počutje.

Letne prednostne naloge so posvečene prednostnim področjem, ki se tematsko nanašajo na področje odpadkov in pa na področje ublažitve podnebnih sprememb in prilagajanje nanje.

Upravičeni prijavitelji
Na razpis se lahko prijavijo evropske nevladne organizacije, ki delujejo na področju varstva okolja, so aktivne v najmanj treh evropskih državah ter izpolnjujejo druge v razpisu navedene pogoje.

Vrednost razpisa
Celotna vrednost razpisa znaša 9.000.000 evrov, komisija bo financirala do 70% upravičenih stroškov. Trajanje projektov je 12 mesecev, rok za oddajo prijav pa je 15. oktober letos.

Več informacij najdete TUKAJ.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja t-lab.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...