Pologi::"Know us" - brezplačna priložnost

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

"Know us" - brezplačna priložnost

Avtor Damijana Škrlj
Datum
11. junij 2013
Tip
Znanje
Ponujam

6. IZZIVI GOSPODARSKEGA RAZVOJA V ZNAMENJU »KNOW US«

Za nami so že 6. Izzivi gospodarskega razvoja, ki jih v znamenju spodbujanja inovatorjev in inovacijskih podjetij, z namenom pretoka znanja in izmenjave izkušenj, že vrsto let na Gospodarskem razstavišču organizira Gospodarska zbornica Slovenija, Zbornica osrednjeslovenske regije (GZS ZOR). V uvodni besedi je predsednica GZS ZOR, Marta Turk, najprej pozdravila Boštjana Skalarja, novega direktorja agencije Spirit (prej agencija Japti), katere naloga bo med tudi pospeševanje razvoja podjetništva mladih in žensk. Nadalje je Turkova poudarila, da »Kreativnost, pravijo, ustvarja srečo človeku« ter da »ideja ni nič, če je ne uresničujemo«, kar lahko udejanjimo le, če smo povezani. Dodala je tudi, da je tržišče širok pojem in pomeni vsaj Evropo, če že ne ves svet. »Če pa želimo biti uspešni, ne moremo biti več sami. Če je s.p. sam, ne more uspeti več niti na domači ulici, zato se je potrebno povezati!« je bila odločna.

Dvodnevni dogodek v maju, katerega so se udeležili tudi predstavniki iz Italije in Hrvaške, so zaznamovali trije forumi, dve okrogli mizi, srečanje županov osrednjeslovenske regije, 19 nagrajenih inovacij gospodarske zbornice in podelitev nagrad, 89 inovativnih novih predlogov za storitev in izdelke (od tega so jih kar 51 kreirale in predlagale ženske) in razglasitev rezultatov razpisa INATRI, ki je svojo luč ugledal v letu 2012 (več na www.ozljubljana.si). 

Moto letošnjih izzivov je bil »Inovativni projektni management«, kar je pisano tudi na kožo projektu KNOW US, ki se z letošnjim letom počasi zaključuje. Projekt, ki je namenjen prvenstveno inoviranju tudi poslovnih modelov, je podrobneje predstavil Roberto Biloslavo, Univerza na Primorskem, Fakulteta za management.

Foto: GZS

Dodatna informacija
Dodatne informacije ne obstajajo.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...