Pologi::Sobe s tradicijo na domačiji Pr' gavedarjo

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik T-LAB lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.tourism-lab.eu so zaščitene z avtorskimi pravicami T-LAB, “SPIRIT Slovenija, sektor turizem” (Spirit Slovenia) in komitentov T-LAB. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja T-LAB ali Spirit Slovenia. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Sobe s tradicijo na domačiji Pr' gavedarjo

Avtor Pr'Gavedarjo
Datum
29. maj 2013
Tip
Ideja
Ponujam

Predlog zajema inovativno združevanje kulturne dediščine z trajnostnim razvojem z inovativnimi koncepti na slovenskem podeželju. Bistvo koncepta ni v sami zgradbi kot kulturni dediščini, ampak v sobah z zgodbo, skozi katere se prenaša kulturno izročilo vasi Podkoren na goste, ki v sobah bivajo. Gostje bodo lahko občutili prepletanje modernega dizajna s starinskim pohištvom in vnašanje kulturne dediščine v moderne elemente opreme. 

Trajnostno noto domačije Pr' Gavedarjo bomo zaokrožili z edinstveno arhitekturo iz naravnim materialov in serijo predavanj na temo ekološkega čebelarjenja in uporabe medicinskih gob - dejavnosti, s katerima se domačija ukvarja že sedaj. 

Poleg tega bo domačija edinstvena tudi zato, ker bo predstavljala razstavni prostor za mlade slovenske ustvarjalce in bodo gostje imeli na voljo vse, kar bodo v sobah videli in uporabljali. K sodelovanju smo pritegnili kar nekaj znanih slovenskih imen: AKSL arhitekte kot izvajalce projekta in avtorje kolekcije pohištva Cvetnoetno, oblikovalko tekstila Almiro Sadar ter ostale. Namen razstavnega prostora je, da izdelki razstavljalcev zaživijo v sobah z zgodbo, poleg tega pa lahko gostje domov odnesejo spominek, ki bo uporaben in bo dejansko predstavljal njihov čas, ki so ga preživeli v Sloveniji. 

Domačija trenutno že obnavljamo, predvidoma bo odprta v novi podobi avgusta 2013, rabimo pa še veliko podpore v marketinškem in prodajnem segmentu ter v lansiranju novega produkta na trg.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Pr'Gavedarjo.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
Stran vsebuje napake? Sporočite! Pravno obvestilo © 2012 T-LAB. Vse pravice pridržane.
X

Uporaba piškotov

Portal T-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom T-lab in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...